Electronic Arts la E3 2012: Dead Space 3, Need for Speed: Most Wanted şi FIFA 13

| 05.06.2012
Electronic Arts la E3 2012: Dead Space 3, Need for Speed: Most Wanted şi FIFA 13

Electronic Arts au avut o prezenţă ceva mai modestă în cadrul E3 2012. Pe lângă prezentarea de noi jocuri, EA a pus accentul pe distribuţia digitală, insistând asupra avantajelor aduse de posibilitatea de a îmbogăţi experienţele de joc prin intermediul serviciilor şi pachetelor de conţinut suplimentare.

Conferinţa Electronic Arts a fost deschisă de anunţarea noului Dead Space 3, titlu ce urmează a fi lansat în luna februarie a anului viitor. Principala noutate adusă de Dead Space 3 este posibilitatea de a juca cooperativ alături de un prieten.

Unul dintre cele mai plictisitoare segmente (cel putin pentru noi, europenii) a fost prezentarea imbunătăţirilor aduse jocului Madden NFL 13. Acesta va beneficia de un nou motor fizic (botezat Infinity Engine), precum şi de un mod de joc Carieră revizuit.

SimCity a trecut apoi în prim plan, Maxis anunţând că nu unul, ci două titluri ale seriei vor fi lansate în viitorul apropiat. Primul pe listă este SimCity Social, o adaptare pentru reţelele sociale a celebrei formule de city builder. Jucătorii împătimiţi vor primi SimCity, un veritabil reboot pentru serie, aşteptat în februarie 2013.

Următorul pe listă a fost noul serviciu Battlefield 3 Premium, bineînţeles dedicat shooter-ului lansat anul trecut de studioul DiCE. Prin intermediul abonamentului la acest serviciu (49.99$), jucătorii vor primi acces gratuit la toate cele 5 pachete DLC pentru Battlefield 3 (Back To Karkand, Close Quarters, Armored Kill, Aftermath şi Endgame), la noi arme şi vehicule.

BioWare a anunţat apoi faptul că toţi cei interesaţi vor avea ocazia sa încerce gratuit MMORPG-ul Star Wars: The Old Republic, începând din luna iulie a acestui an. Jucătorii îşi vor putea aduce personajele până la nivelul 15, pentru continuarea jocului fiind necesară achiziţia unui abonament.

Reprezentanţii studioului Danger Close au prezentat apoi o misiune din viitorul Medal of Honor: Warfighter, răspunsul celor de la EA la ameninţarea venită din partea seriei Call of Duty. Jocul foloseşte motorul grafic Frostbite 2 şi pare extrem de asemănător cu Battlefield 3.

A urmat apoi un segment dedicat jocurilor sportive, seria Madden urmând a beneficia de o ediţie dedicată reţelelor sociale – Madden Social. Nu a lipsit nici FIFA 13, urmaşul celui mai popular simulator sportiv al tuturor timpurilor.

În încheierea porţiunii dedicate jocurilor EA Sports, a fost anunţat un nou parteneriat cu UFC, prin intermediul căruia studiourile EA se vor ocupa cu realizarea şi publicarea jocurilor oficiale UFC în următorii ani.

Cireaşa de pe torul conferinţei Electronic Arts a fost prezentarea noului Need for Speed: Most Wanted, o reîntoarcere la formula de succes a seriei. Jocul este realizat de studioul Criterion (Burnout Paradise, Need for Speed: Hot Pursuit) şi va beneficia de un mediu de joc open-world, urmăriri cu poliţia şi accidente spectaculoase (în stilul seriei Burnout).

La final, Crytek a prezentat primele secvenţe de gameplay din Crysis 3, shooter-ul bazat pe CryEngine 3 primind şi o perioadă de lansare: luna februarie a anului viitor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News