GTA V – posibile noi informaţii despre joc

| 26.03.2012
GTA V – posibile noi informaţii despre joc

Pe forumurile GameSpot au apărut presupuse noi detalii despre Grand Theft Auto V, provenite de la un fost angajat Rockstar Games. Între timp, postul respectiv a fost şters, însă, graţie Google Cache, conţinutul acestuia a putut fi salvat. Totuşi, nu va încredeţi 100% în ceea ce urmează să citiţi, existând riscul, precum în cazurile altor zvonuri de acest fel, ca informaţiile furnizate să fie eronate.

În primul rând, toţi cei care nu doresc să-şi strice plăcerea de a fi surprinşi de povestea din GTA V şi vor să experimenteze jocul pe cont propriu ar trebui să se oprească aici, materialul ce urmează fiind plin de spoilere despre personajele şi mediul de joc în care se va desfăşura Grand Theft Auto V.

În ciuda altor zvonuri apărute, se pare că noul GTA va avea un singur personaj jucabil – Albert De Silva, tipul trecut de prima tinereţe din primul trailer oficial al jocului, fost membru al unui clan mafiot din Vice City. Între timp, De Silva s-a hotărât să se stabilească în Los Santos, unde s-a căsătorit şi a avut un copil. Kevin De Silva, fiul lui Albert, se pare că va fi „un veritabil jucător de Call of Duty”, gamer înrăit, un leneş care preferă să-şi piardă ziua jucând shootere online. În ciuda defectelor sale, Kevin se pare că-l respectă foarte mult pe tatăl său.

Multiplayer-ul din GTA V va oferi suport pentru nu mai puţin de 32 jucători, în cazurile versiunilor de console (PlayStation 3 şi Xbox 360) ale jocului. La fel ca în Red Dead Redemption, jucătorii se vor putea organiza în găşti, care vor fi evaluate în funcţie de reputaţie. Membrii acestor găşti vor putea aborda împreună diferite misiuni cooperative (cum ar fi jefuirea unui magazin, extragerea de armament ultra-secret dintr-o bază militară etc.), iar liderul găştii va avea o putere de decizie mult mai mare (poate desemna membrii ce trebuie să îndeplinească un anumit obiectiv, poate oferi gradaţii membrilor etc.). Aceste găşti îşi vor putea stabili şi „teritorii de influenţă”, însă numai în cadrul oraşului Los Santos.

De altfel, harta din GTA V se pare că va fi de peste patru ori mai mare decât cea din Grand Theft Auto IV, Los Santos urmând să ocupe aproape jumătate din aceasta. Pentru a o traversa, jucătorii vor putea conduce acum şi avioane, pornind de la modele care au supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial şi ajungând până la aeronave private.

Atât armele, cât şi maşinile din GTA V vor putea fi personalizate într-o anumită măsură. Armelor le pot fi montate accesorii (precum un amortizor pentru pistol) şi maşinilor diferite upgrade-uri (cum ar fi NOS). De altfel, se pare că schimburile de focuri vor fi mult mai realiste în GTA V, mai ales atunci când încerci să ocheşti prin geamul unei maşini aflate în mişcare.

Vom avea de-a face cu şase niveluri de alertare a forţelor de ordine, existând riscul ca poliţia să urmărească acum protagonistul cu ajutorul grenadelor de tip flashbang sau a scuturilor de asalt. De asemenea, atunci când depăşeşti cel de-al patrulea nivel de alertare a poliţiei, posturile de radio din joc vor începe să emită avertizări referitoare la personajul interpretat de jucător; nu în ultimul rând, radiourile din GTA V vor emite rapoarte de trafic, care descriu în amănunt situaţiile de pe străzile oraşului Los Santos. Aceste informaţii va putea fi consultate şi prin intermediul telefonului mobil, dar şi urmărind programele TV, mult mai numeroase ca în GTA IV.

Mediul de joc din Grand Theft Auto V va avea implementat şi un sistem economic underground, în care jucătorul se va putea implica, comercializând în mod ilegal maşini furate, arme, muniţii şi chiar droguri. De altfel, drogurile vor putea fi şi consumate, cu diferite feluri de consecinţe (poliţia te va putea ridica pentru consum public de marijuana, spre exemplu).

Conform aceloraşi zvonuri, lansarea lui Grand Theft Auto V este programată pentru luna mai a lui 2013, la un an distanţă de lansarea lui Max Payne 3. Această perioadă de apariţie pare destul de plauzibilă, având în vedere că, în ultimii ani, Rockstar şi-a lansat jocurile de fiecare dată în mai (Red Dead Redemption – mai 2010, LA Noire – mai 2011, Max Payne 3 – mai 2012).

Urmărește Go4Games.ro pe Google News