Mafia 3, dezvăluit în mod oficial la Gamescom 2015

Autor: Cosmin Aionita | 11.08.2015
Mafia 3, dezvăluit în mod oficial la Gamescom 2015

Cei de la 2K Games au folosit Gamescom 2015 pentru a dezvălui, în mod oficial, următorul joc al aclamatei serii Mafia. Este vorba, bineînţeles, de Mafia III, titlu aflat în dezvoltare în noul studio Hangar 13, format de publisher-ul Take Two Interactive (2K Games) special în acest scop.

Odată cu schimbarea studioului producător, Mafia III va suferi şi alte modificări radicale în comparaţie cu vechile titluri ale seriei: acţiunea va fi mutată în 1968, in New Orleans-ul acelor vremuri, iar în postura de personaj principal se va regăsi Lincoln Clay, un orfan de culoare, proaspăt reîntors din războiul din Vietnam. Clay îşi găseşte o a doua casă şi o veritabilă familie în rândurile mafiei afro-americane din New Orleans, echilibrul fiind zdruncinat atunci când noii săi prieteni sunt ucişi de mafia italiană. Astfel, Clay pleacă în propria sa misiune de răzbunare.

Pe lângă ambianţa sfârşitului anilor ’60, cu muzica şi maşinile caracteristice acelei perioade, Mafia III va propune şi alte teme mature, cum ar fi violenţa excesivă sau discriminarea rasială. Un personaj de culoare, precum Clay, va întâmpina numeroase probleme în a se “integra” în comunitatea oraşului New Orleans, după cum acesta va fi portretizat în Mafia III. Chiar şi aşa, Clay îşi va găsi aliaţi în lupta sa, recrutând o serie de “locotenenţi” (termen folosit chiar de către membrii echipei producătoare, în prezentarea jocului de la Gamescom 2015). În acest trio de aliati se va regăsi şi Vito Scaletta, protagonistul celui de-al doilea joc al seriei.

În ciuda faptului că prezentarea de gameplay pe care am avut ocazia să o urmărim la Gamescom 2015 mai avea câteva scăpări, se pare că noul studio Hangar 13 se află pe drumul bun în ceea priveste ducerea la bun sfârşit a proiectului numit Mafia III. Din punct de vedere grafic, jocul s-a prezentat neaşteptat de bine, iar problemele de gameplay încă pot fi corectate, având în vedere ca Mafia III este aşteptat abia în cursul anului viitor.

Mafia III va fi lansat pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC în 2016.

Mafia 3

Mafia 3Mafia 3

Mafia 3Mafia 3

Mafia 3Mafia 3

Mafia 3

Urmărește Go4Games.ro pe Google News