Metal Gear Solid: Ground Zeroes – Snake se întoarce la datorie într-un demo uimitor

| 04.09.2012
Metal Gear Solid: Ground Zeroes – Snake se întoarce la datorie într-un demo uimitor

Cu ocazia evenimentului ce aniversa cea de-a 25-a aniversare a seriei Metal Gear, studioul Kojima Productions a anunţat că într-adevăr se lucrează la un nou titlu Metal Gear Solid. Este vorba despre Metal Gear Solid: Ground Zeroes, un nou joc al cărui principal erou va fi Naked Snake (aka Big Boss). Părintele seriei, Hideo Kojima, a ţinut să menţioneze că Ground Zeroes nu ar trebui confundat cu un eventual Metal Gear Solid 5, ci mai degrabă considerat un soi de prolog pentru acesta.

Metal Gear Solid: Ground Zeroes va fi primul titlu al seriei ce se va folosi de medii de joc open-world, în care Snake va putea călători unde doreşte cu ajutorul unui elicopter (va putea chiar şi trece graniţele a diferite ţări). De asemenea, eroul principal va putea conduce şi alte vehicule, cum ar fi jeep-urile, accentul fiind din nou pus pe ideea de stealth, Kojima dorind să readucă în prim plan feelingul primului Metal Gear Solid (lansat în 1998).

Bineînţeles, nu putea lipsi şi o demonstraţie video a noului joc, aici lucrurile devenind cu adevărat interesante. Metal Gear Solid: Ground Zeroes are la bază un motor grafic nou, FOX Engine, care, dacă ar fi să ne luăm după secvenţele de mai jos, este capabil să se „ia la trântă” cu mult mai titratele CryEngine 3 sau Unreal Engine 4. Demo-ul a fost prezentat rulând în timp real pe un PC cu specificaţii apropiate de cele ale unei console PlayStation 3, Kojima menţionând că varianta de consolă a jocului se va prezenta aproape identic din punct de vedere grafic.

Şi totuşi, deşi demonstraţia a fost prezentată pe PC, jocul nu a fost confirmat pentru această platformă. În schimb, Metal Gear Solid: Ground Zeroes va vedea lumina zilei pe PlayStation 3 şi Xbox 360, nefiind oferite detalii suplimentare despre o eventuală dată de lansare.

Kojima Productions, în colaborare cu studioul japonez Platinum Games, lucrează momentan la Metal Gear Rising: Revengeance, joc ce va fi lansat în luna februarie a anului viitor, pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News