(P) Top 10 cei mai bine plătiţi gameri profesionişti din lume vin la DreamHack Bucureşti

| 16.04.2014
(P) Top 10 cei mai bine plătiţi gameri profesionişti din lume vin la DreamHack Bucureşti

Zece dintre cei mai bine plătiţi gameri profesionişti din întreaga lume vor fi prezenţi între 26 şi 27 aprilie la DreamHack Bucureşti, unde se vor înfrunta în turnee cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari. Câştigurile individuale obţinute de aceşti jucători din competiţiile câştigate până acum sunt fabuloase. Sumele făcute publice nu cuprind veniturile din salarii, sponsorizări şi publicitate.

1. Lee „Jaedong” Jae Dong – peste 500.000 de dolari

Coreeanul în vârstă de 24 de ani şi-a început cariera în 2006, ca jucător de StarCraft: Brood War. În 2012 a făcut trecerea la StarCraft 2. A câştigat trei turnee OnGameNet StarLeague (OSL), devenind astfel deţinătorul trofeului “Mouse-ul de Aur”. Palmaresul său mai numără două titluri MBCGame StarCraft League şi locul I la turneul ASUS ROG: NorthCon 2013. Jaedong este la ora actuală gamerul profesionist cu cele mai mari câştiguri din lume: 508.586 de dolari.

2. Jang „MC” Min Chul – aproximativ 450.000 de dolari

Câştigător a două titluri Global StarCraft 2 League, coreeanul în vârstă de doar 22 de ani a reuşit să strângă peste 451.926 de dolari în doar 5 ani de carieră ca gamer profesionist. MC a mai câştigat şi DreamHack Stockholm Invitational (2011), Copenhagen Games Spring (2011), HomeStory Cup IV şi IEM Season VI World Championship.

3. Danil „Dendi” Ishutin – peste 440.000 de dolari

Fără îndoială cel mai celebru jucător de DotA 2 din lume, ucraineanul în vârstă de 24 de ani este membru al titratei echipe Natus Vincere (Na’Vi), alături de care a devenit multiplu campion şi vicecampion mondial. Dendi a câştigat 440.072 de dolari doar din competiţii. Dacă ar fi să punem la socoteală şi câştigurile salariale, sponsorizările şi veniturile din publicitatea difuzată în timpul meciurilor de antrenament, transmise prin livestreaming, câştigurile sale totale s-ar apropia de 1.000.000 de dolari.

4. Oleksandr „XBOCT” Dashkevych – aproximativ 438.000 de dolari

XBOCT are 26 de ani, este originar din Yalta, Ucraina şi ocupă rolul de “Carry” în cadrul echipei de DotA 2 Natus Vincere. De-a lungul carierei, acesta a reuşit să strângă peste 437.700 de dolari exclusiv din premiile câştigate la competiţiile la care a participat împreună cu echipa.

5. Clement „Puppey” Ivanov – peste 436.000 de dolari

În vârstă de 23 de ani, Puppey şi-a început cariera ca jucător profesionist de DotA în 2007. În prezent, estonianul este căpitanul echipei Natus Vincere (Na’Vi). Câştigurile sale estimate depăşesc 436.000 de dolari.

6. Jonathan „Loda” Berg – peste 345.000 de dolari

Jonathan are 26 de ani şi s-a născut în Gothenburg, Suedia. Şi-a început cariera ca jucător profesionist de DotA în anul 2006. A schimbat 11 echipe până în 2013, când a fost cooptat de echipa Alliance, alături de care a câştigat a treia ediţie The International, devenind, astfel, campion mondial la DotA 2. Câştigurile sale din competiţii se ridică la 345.412 dolari.

7-10. Joakim „Akke” Akterhall – 339.577 de dolari

Gustav „s4” Magnusson – 334.719 dolari

Henrik „AdmiralBulldog” Ahnberg – 334.435 de dolari

Cei trei suedezi, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, fac parte alături de Jonathan “Loda” Berg din echipa Alliance – campioana mondială en-titre la DotA 2.

Jaedong, MC, Dendi, XBOCT, Puppey, Loda, Akke, s4, AdmiralBulldog şi mulţi alţi gameri profesionişti de renume mondial vor fi prezenţi între 26 şi 27 aprilie la DreamHack Bucureşti – cel mai mare eveniment de sport electronic din România.

Natus Vincere, Alliance, Fnatic şi Cloud9 – patru dintre cele mai bune echipe de DotA 2 din lume, se vor înfrunta la Sala Polivalentă din Capitală pentru premii în valoare de 25.000 de dolari, la care se vor adăuga banii rezultaţi din vânzarea biletului digital, care oferă posibilitatea urmăririi meciurilor direct din joc.

Tot între 26-27 aprilie se va desfăşura şi etapa inaugurală a circuitului DreamHack Open 2014 (StarCraft 2), în cadrul DreamHack Bucureşti. Astfel, 96 de jucători se vor lupta pentru premii în valoare totală de 25.000 de dolari şi cele ;4000 de puncte StarCraft 2 World Championship Series (WCS) puse în joc. Mai mult, primii patru jucători se vor califica automat şi în turneul de la DreamHack Winter 2014.

DreamHack Bucureşti – cel mai mare eveniment de sport electronic din România

DreamHack Bucureşti se întoarce la Sala Polivalentă din Capitală, pentru al doilea an consecutiv. Timp de două zile, între 26 şi 27 aprilie, Bucureştiul va fi kilometrul 0 al gamingului, atât pentru unii dintre cei mai cunoscuţi jucători profesionişti din întreaga lume, cât pentru pasionaţii de sport electronic din România.

“DreamHack Bucureşti pune România pe harta mondială a sportului electronic. Evenimentul s-a transformat deja în tradiţie şi se bucură de un succes deosebit. Sunt peste 3 milioane de pasionaţi ai jocurilor video în România. Printre ei, avem jucători profesionişti care urcă pe podiumurile competiţiilor internaţionale de gaming şi ajung să fie mult mai cunoscuţi în afara graniţelor, decât în ţară. Toţi aceşti oameni merită un eveniment al lor. Ne bucurăm că le putem oferi asta, cu sprijinul partenerilor noştri principali Romtelecom, Cosmote, Intel şi NESCAFÉ 3in1,” a declarat Silviu Stroie – CEO ComputerGames.ro şi Vice-Preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (IESF).

Indiferent dacă participi la DreamHack Bucharest Cosplay Contest sau la competiţiile şi tombolele dedicate spectatorilor, testezi gadgeturi de ultimă generaţie în zona High-Tech, te bucuri de produsele exclusive puse la dispoziţie de Secret Shop sau trăieşti la intensitate maximă meciurile din turneele de eSport – dotate cu premii totale de 100.000 de dolari, DreamHack Bucureşti 2014 are ceva de oferit pentru toată lumea. Întregul eveniment se va transmite pe Dolce Sport, canalul de televiziune de la Romtelecom, dar şi online, pe www.dolcesport.ro.

Biletele pentru cel mai mare eveniment de sport electronic din România, DreamHack Bucureşti 2014, pot fi achiziţionate online prin intermediul shop.computergames.ro, myticket.ro şi bilete.ro.

Partenerii principali ai DreamHack Bucureşti 2014 sunt Romtelecom, Cosmote, Intel şi NESCAFÉ 3in1.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News