PlayStation 4 – record de vânzări în perioada sărbătorilor de iarnă

Autor: Cosmin Aionita | 06.01.2017
PlayStation 4 - record de vânzări în perioada sărbătorilor de iarnă

Sony Interactive Entertainment a dezvăluit ca vânzările de console PlayStation 4 au atins un nou nivel pe parcursul sezonului de sărbători de iarnă ce tocmai s-a încheiat. Astfel, consola Sony a fost comercializată, la nivel mondial, în nu mai puţin de 6,2 milioane de exemplare pe parcursul acestei perioade a anului trecut.

Avem de-a face cu un nou record pentru Sony, în aceeaşi perioadă din 2015 fiind comercializate „doar” 5,7 milioane de console PlayStation 4. În total, la nivel global, de la lansarea din 2013 şi până la începutul lui ianuarie 2017, PS4 s-a vândut în nu mai puţin de 53,4 milioane de exemplare (date valabile la 1 ianuarie 2017, fiind incluse şi vânzările noului model PlayStation 4 Pro).

De asemenea, s-au înregistrat vânzări record şi în ceea ce priveşte jocurile pentru PS4. În aceeaşi perioadă a sărbătorilor de iarnă, peste 50,4 milioane de exemplare de jocuri pentru PlayStation 4 au fost achiziţionate, fie din reţelele de magazine retail, fie digital, prin intermediul PlayStation Store.

De asemenea, Uncharted 4: A Thief’s End, probabil cel mai important titlu exclusiv al celor de la Sony din 2016, s-a bucurat de un succes comercial apreciabil, până la data de 21 decembrie 2016 fiind comercializate peste 8,7 milioane de exemplare ale jocului celor de la Naughty Dog.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News