PlayStation 4 – Sony pregăteşte lansarea unei noi console?

| 01.02.2013
PlayStation 4 – Sony pregăteşte lansarea unei noi console?

Sony tocmai a anunţat evenimentul „PlayStation Meeting 2013”, programat pentru 20 februarie 2013. Cu un motto sugestiv – „See The Future”, PlayStation Meeting 2013 va fi organizat în New York, gigantul japonez invitând atât presa de specialitate cât şi investitorii la acest eveniment.

Toată această desfăşurare de forţe indică iminentul anunţ referitor la viitoarea generaţie de console PlayStation – cel mai probabil numită PlayStation 4. De altfel, surse din industrie ale celor de la Wall Street Journal deja au confirmat debutul noii console în cadrul PlayStation Meeting 2013.

PlayStation 4 a fost dezvoltat sub numele de cod Orbis şi va face uz de tehnologie dezvoltată de AMD. Zvonurile indică o configuraţie formată dintr-un APU (accelerated processing unit) AMD cu 8 nuclee, o cantitate generoasă de memorie RAM (de la 4 la 8GB) şi un chip video AMD bazat pe arhitectura Southern Islands.

PS4 va fi succesorul „batrânului” PlayStation 3, consola lansată în martie 2007 în Europa şi vândută în peste 70 de milioane de exemplare până în acest moment. PS3 a fost prima consolă de jocuri dotată cu o unitate optică Blu-ray şi, de-a lungul anilor, s-a bucurat de titluri exclusive excelente precum God of War III, Gran Turismo 5, Heavy Rain sau seriile Killzone şi Uncharted.

PlayStation

Urmărește Go4Games.ro pe Google News