Studioul românesc Alien Pixel Studios a primit finanţare de la Epic Games

Autor: Cosmin Aionita | 21.11.2018
Studioul românesc Alien Pixel Studios a primit finanţare de la Epic Games

Echipa independentă românească Alien Pixel Studios se află printre studiourile selecţionate de Epic Games pentru a primi o parte din finanţarea de peste 800 000 de dolari pe care compania tocmai a alocat-o unora dintre partenerii ce utilizează motorul grafic Unreal Engine. Fondurile primite vor fi folosite pentru a continua dezvoltarea jocului Unbound: Worlds Apart, acesta devenind astfel primul titlu românesc finanţat chiar de către părinţii Unreal Engine.

Alien Pixel Studios a fost fondat în 2016 cu scopul de a dezvolta jocuri independente. Primul titlu al studioului – Polandball: Can Into Space! – a fost considerat un succes, fiind descărcat de peste 120 000 de ori pe dispozitivele mobile şi pe PC.

În vara anului 2016, Alien Pixel Studios a început să lucreze, folosind Unreal Engine, la Unbound: Worlds Apart, un joc atmosferic 2D, bazat pe puzzle-uri şi pe poveste, care se diferenţiază de alte titluri similare prin abilitatea personajului principal de a deschide portaluri spre diferite alte dimensiuni, afectând astfel mediul înconjurător şi inamicii.

Unbound: Worlds Apart este momentan dezvoltat de două persoane: Sergiu Crăiţoiu, pe partea de programare şi game design, alături de Olga Ciob, pe partea artistică. Cei de la Alien Pixel Studios îşi propun să lanseze jocul la începutul anului 2020, atât pentru PC, cât şi pentru console (inclusiv Nintendo Switch).

Unbound: Worlds Apart

Unbound: Worlds ApartUnbound: Worlds Apart

Urmărește Go4Games.ro pe Google News