Suportul pentru mouse şi tastatură soseşte pe consolele Xbox One

Autor: Cosmin Aionita | 12.11.2018
Suportul pentru mouse şi tastatură soseşte pe consolele Xbox One

Microsoft s-a folosit de prezentarea ţinută cu ocazia evenimentului X018 (desfăşurat weekend-ul trecut, în Mexic), pentru a confirma faptul că suportul pentru mouse şi tastatură va fi implementat, în mod oficial, începând de săptămâna viitoare pe consolele din familia Xbox One. Astfel, decizia de a oferi scheme de control alternative, special dezvoltate pentru perifericele caracteristice PC-ului, va fi lăsată la latitudinea producătorilor, aceştia având libertatea de a alege dacă vor oferi sau nu suport pentru mouse şi tastatură în titlurile lor de Xbox One.

Unul dintre primele jocuri care va “îmbrăţisa” suportul de mouse şi tastatură pentru Xbox One este popularul Fortnite, producătorii de la Epic Games promiţând servere separate pentru utilizatorii acestor metode de control, pentru a nu-i dezavatanja pe cei care vor prefera în continuare să joace cu gamepad-ul. Alte titluri, precum Bomber Crew, Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder sau X-Morph Defense vor primi suport de mouse şi tastatură pe Xbox One în cursul lunii noiembrie a acestui an.

Nu în ultimul rând, a fost confirmat că suportul pentru mouse şi tastatură va sosi foarte curând şi în alte jocuri de Xbox One, precum Children of Morta, DayZ, Minion Master, Moonlighter, Vigor, Warface sau Wargroove. Va fi lansată şi o serie de astfel de periferice oficiale pentru Xbox One şi Windows 10, realizate de compania Razer.

Concurenţa de la Sony, reprezentată de gama de console PlayStation 4, deja oferă suport pentru mouse şi tastatură, implementarea acestor metode de control fiind lăsată, şi în cazul jocurilor pentru PS4, la latiduinea producătorilor.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News