THQ Nordic înregistrează profituri record şi achiziţionează noi studiouri

Autor: Cosmin Aionita | 15.11.2018
THQ Nordic înregistrează profituri record şi achiziţionează noi studiouri

THQ Nordic este unul dintre publisherii cu cea mai spectaculoasă creştere din ultimii ani. Titulatura sub care activează acum – THQ Nordic – s-a consacrat după ce Nordic Games a cumpărat proprietăţile fostului publisher THQ, cum ar fi seriile Red Faction, Titan Quest sau Darksiders.

Mai mult, în ultima vreme, THQ Nordic s-a aflat într-o continuă campanie de achiziţii, cumpărând studiouri sau publisheri (cum ar fi Koch Media, Deep Silver sau Experiment 101), dar şi drepturile pentru numeroase jocuri, cum ar fi Alone in the Dark, Kingdoms of Amalur, Timesplitters sau toate proprietăţile intelectuale ale NovaLogic.

Astfel, în cursul celui mai recent trimestru fiscal (perioada de trei luni ce s-a sfârşit pe 30 septembrie), THQ Nordic a raportat vânzări nete de 139,5 milioane de dolari, o creştere uimitoare de 1403% faţă de cifrele înregistrate in perioada similară a anului trecut. De altfel, vânzările pe întregul an 2018 au crescut cu 988% faţă de cele din anul precedent, atingând 300,8 milioane de dolari.

Aceste performanţe se datorează atât noilor titluri lansate, precum Dakar 18 sau Pathfinder Kingmaker, cât şi remasterizărilor sau relansărilor unor titluri clasice pe console (cum ar fi Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered sau Titan Quest pentru PS4, Xbox One şi Nintendo Switch), dar şi parteneriatelor de distribuţie pe care THQ Nordic le are cu alţi publisheri precum Codemasters, Square Enix sau SEGA în anumite regiuni.

Astfel, publisher-ul se vede în fericita situaţie de a-şi permite să achiziţioneze două noi studiouri, Coffee Stain (autori ai simpaticului Goat Simulator) şi Bugbear Entertainment (Wreckfest, Flatout 1, 2 şi Ultimate Carnage) alăturându-se “familiei” THQ Nordic.

De asemenea, Lars Wingefors, fondatorul şi CEO-ul THQ Nordic, a declarat că publisher-ul are 55 de jocuri noi în proces de dezvoltare, dintre care nu mai puţin de 35 nu au fost dezvăluite încă. Nu în ultimul rând, şirul de achiziţii de noi studiouri şi IP-uri va continua.

Viitoare lansare majoră a celor de la THQ Nordic este Darksiders III, joc realizat în colaborare cu studioul Gunfire Games, aşteptat pe piaţă pe 27 noiembrie 2018, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News