Top 20 – cele mai aşteptate jocuri din 2017 (partea a 3-a)

Autor: Cosmin Aionita | 15.01.2017
Top 20 - cele mai aşteptate jocuri din 2017 (partea a 3-a)

Odată cu atingerea jumătăţii lunii ianuarie, imaginea anului 2017 din punctul de vedere al jocurilor video începe să se clarifice, Nintendo dezvăluindu-şi, la rândul său, calendarul de lansări pentru următoarele 12 luni.

Astfel, putem continua cu cea de-a treia parte a clasamentului nostru dedicat celor mai aşteptate jocuri din 2017 (primele două episoade pot fi găsite aici: partea 1, partea a 2-a). La final, vom avea de-a face cu nu mai puţin de douăzeci de titluri, fiind nominalizate doar jocuri deja anunţate în mod oficial, ale căror lansări au fost confirmate pentru anul 2017.


10. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD
(Nintendo)
Nintendo Switch/Wii U

Cu noul Nintendo Switch abia prezentat în urmă cu câteva zile, fanii companiei japoneze ştiu deja ce joc îşi vor putea achiziţiona în martie, alături de noua consolă. Este vorba, fără îndoială, de The Legend of Zelda: Breath of The Wild, primul titlu al seriei ce îmbrăţişează câteva dintre conceptele moderne ale gaming-ului: mediul de joc open world, obiectele şi decorul afectate de legile fizicii, dialoguri vorbite etc. Totuşi, dacă noul Switch nu v-a convins încă şi nu doriţi să deveniţi un „early adopter” în martie, veţi putea juca The Legend of Zelda: Breath of The Wild şi pe Wii U, precedenta consolă de la NIntendo.

Data lansării: 3 martie 2017


09. GRAN TURISMO SPORT
(Polyphony Digital/Sony Interactive Entertainment)
PlayStation 4

Deşi în cursul acestui an vom avea parte, cel mai probabil, de un nou Forza Motorsport, dar şi de Project CARS 2, cel mai aşteptat joc cu maşini din 2017 rămâne Gran Turismo Sport. De ce? Pentru că seria celor de la Polyphony Digital a menţinut, de-a lungul vremii, nivelul calitativ ridicat, fiind considerat un adevărat standard în domeniul simulatoarelor auto. În plus, GT Sport va marca debutul seriei pe PlayStation 4 (cu suport pentru PS4 Pro), şi va oferi posibilitatea de a experimenta cursele prin intermediul tehnologiei PlayStation VR. Singurul semn de întrebare rămâne legat de conţinutul efectiv oferit de un titlu GT ce se va limita doar la reproducerea competiţiilor sportive motorizate. Oare fanii nu vor fi dezamăgiţi de lipsa maşinilor de stradă şi a circuitelor exotice ce au scris istorie în cadrul seriei GT?

Perioada estimată pentru lansare: 2017


08. PREY
(Arkane Studios/Bethesda)
PlayStation 4/Xbox One/PC

După ce în 2016 putem spune că Bethesda a dat lovitura cu un trio de jocuri extrem de apreciate (DOOM, The Elder Scrolls V Special Edition şi Dishonored 2), publisher-ul apelează din nou la echipa de la Arkane Studios (autorii titlurilor Dishonored) pentru revitalizarea seriei Prey. Noul joc va spune povestea lui Morgan Yu, un cobai uman folosit în cadrul studiilor desfăşurate pe staţia spaţială Talos I, în anul 2032. Atunci când experimentele scapă de sub control şi specimene ale unei rase extraterestre rămân în libertate în interiorul complexului spaţial, Yu trebuie să-şi folosească abilităţile pentru a supravieţui într-o aventură ce ne aduce aminte de primul Half-Life.

Perioada estimată pentru lansare: primăvara anului 2017


07. RESIDENT EVIL 7: BIOHAZARD
(Capcom)
PlayStation 4/Xbox One/PC

În ultimii ani, seria Resident Evil a luat-o înspre acţiune, neglijându-şi originile. Astfel, cei de la Capcom au hotărât să şteargă totul cu buretele, concepând Resident Evil 7: Biohazard drept un veritabil joc horror. Astfel, s-a recurs la perspectiva first person, acţiunea urmând să se desfăşoare într-un conac aparent părăsit, lângă o plantaţie din America rurală. În încercarea de a-şi găsi soţia, eroul principal va descoperi secretele şi orororile ascunse de acest loc, întreaga poveste urmând a putea fi experimentată în realitate virtuală, prin intermediul PlayStation VR.

Data lansării: 24 ianuarie 2017


06. QUAKE CHAMPIONS
(id Software/Bethesda)
PC

Nu ştiu alţii cum sunt, dar, personal, nu mă pot împăca cu first person shooterele multiplayer actuale: se pune mult prea mult acces pe comoditate, pe moduri de joc şi scheme de control accesibile şi pentru jucătorii mai neexperimentaţi sau pentru utilizatorii de console. În plus, m-am săturat de tematica militară ca de mere pădureţe. Aici ar trebui să intre în scenă Quake Champions, un veritabil arena shooter multiplayer, care promite să aducă aminte de vremurile când doar cei care „stăpâneau” cu adevărat hărţile şi îşi controlau reflexele puteau avea sorţi de izbândă. Să sperăm că introducerea „campionilor” şi a puterilor acestora va fi bine gândită şi nu va afecta prea mult premisa iniţială a jocului.

Perioada estimată pentru lansare: 2017


Vă invităm să reveniţi pe Go4games în următoarele zile pentru finalul topului nostru dedicat celor mai aşteptate jocuri din 2017. De asemenea, nu uitaţi să ne împărtăsiţi şi opiniile voastre despre ce titluri programate pentru acest an ar merita să se regăsească în acest clasament.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News