Update: Sony a rezolvat problema raportată la consolele PlayStation 4

Autor: Cosmin Aionita | 17.10.2018
Update: Sony a rezolvat problema raportată la consolele PlayStation 4

Update 2: Update-ul v6.02 pentru sistemul de operare al consolelor PlayStation 4 este acum disponibil pentru download. Acesta „cântăreşte” aproximativ 475MB, iar instalarea sa este obligatorie pentru a putea accesa serviciile online oferite de PlayStation Network.


Update: Sony a anunţat prin intermediul contului de Twitter Ask PlayStation UK că problema legată de mesajul capabil să blocheze consolele PlayStation 4 a fost rezolvată. Daca cumva întâmpinaţi în continuare acest neajuns, este suficient să porniţi consola în Safe Mode şi să alegeţi Rebuild Database (eliminând mesajul problematic în prealabil din aplicaţia mobilă PlayStation). În acest fel nu veţi pierde datele de pe consolă (cum ar fi salvările sau capturile de ecran).


Conform mai multor utilizatori de PlayStation 4, primirea unui banal mesaj prin intermediul funcţiei de mesagerie aferente reţelei PlayStation Network poate rezulta în blocarea completă a consolei. Acest mesaj ar fi format dintr-o serie de caractere şi simboluri pe care sistemul de operare al consolei nu le interpretează în mod corect, ducând la blocarea temporară a acesteia (o situaţie oarecum similară s-a ivit şi în cazul dispozitivelor bazate pe sistemul de operare iOS).

Din fericire, blocarea consolei nu ar fi permanentă, existând posibilitatea ca această să revină la setările din fabrică dacă este repornită în Safe Mode (se pot pierde însă date importante, precum salvări sau capturi din jocuri). De asemenea, este recomandată instalarea aplicaţiei PlayStation pentru iOS sau Android şi eliminarea mesajului problematic de acolo înainte de încercarea de a repune consola afectată în funcţiune.

În cazul în care nu aţi fost încă afectat de această problemă, soluţia este mult mai simplă: porniţi consola, accesaţi meniul de setări, mergeţi în secţiunile Account Management, Privacy Settings şi, apoi, Personal Info/Messages şi comutaţi pe opţiunea de a primi mesaje doar de la prieteni (sau de a nu le primi de la nimeni, dacă nu sunteţi siguri nici în privinţa prietenilor virtuali de pe PlayStation Network).

Deşi în redacţiile Go4it şi Go4games nu am întâmpinat încă această problemă, apariţia mai multor relatări pe Internet despre acest inconvenient indică că într-adevăr avem de-a face cu o situaţie destul de sensibilă, apariţia cât mai urgentă a unei rezolvări oficiale fiind aşteptată din partea celor de la Sony.

PlayStation 4

Urmărește Go4Games.ro pe Google News