The Witcher 3: Wild Hunt anunţat oficial (UPDATE)

| 06.02.2013
The Witcher 3: Wild Hunt anunţat oficial (UPDATE)

Update: CD Projekt a lansat primul teaser trailer pentru The Witcher 3: Wild Hunt, pe care îl puteţi urmări în continuare. De asemenea, şi-au făcut apariţia primele imagini din The Witcher 3: Wild Hunt, publicate în articolul dedicat jocului din revista GameInformer. Le puteţi admira în galeria ataşată.

The Witcher 3 Wild Hunt

The Witcher 3 Wild Hunt


Cea mai nouă ediţie a revistei GameInformer a venit cu o surpriză de proporţii: prin intermediul paginilor publicaţiei, polonezii de la CD Projekt au anunţat The Witcher 3: Wild Hunt, cel mai nou joc al faimoasei serii de RPG-uri.

The Witcher 3: Wild Hunt ar trebui să fie familiar iubitorilor mitologiei din spatele jocurilor şi a romanelor din serie, studioul producător făcând eforturi considerabile pentru a crea o experienţă cât mai autentică. De această dată vom avea parte de o lume de joc complet deschisă, cam de 40 de ori mai întinsă decât cea din The Witcher 2 (şi cu 20% mai mare decât ceea ce are de oferit The Elder Scrolls V: Skyrim), care va necesita aproximativ 40 de minute pentru a fi parcursă călare de la un capăt la celălalt.

The Witcher 3 Wild Hunt

Eroul va fi acelaşi Geralt of Rivia, de această dată însă acesta recăpătându-şi întreaga memorie. Astfel, Geralt (acum mândru purtător de barbă) va avea de parcurs o poveste împărţită în trei mari fire principale. Primul dintre acestea va fi repartizat quest-urilor şi misiunilor pe care Geralt alege să le îndeplinească (uciderea monştrilor, crafting-ul unor item-uri mai puternice, avansarea în nivel), iar cel de-al doilea va oferi deznodământul invaziei nifgaardienilor (unde alegerile făcute vor avea impact asupra desfăşurării ulterioare a evenimentelor).

Cel de-al treilea fir narativ al poveştii din The Witcher 3 (şi singurul obligatoriu) va fi dedicat lui Geralt şi scopului său de a-şi regăsi adevărata dragoste: vrăjitoarea Yennefer of Vengerberg, disparută în urma unui conflict cu The Wild Hunt (un grup de demoni care bântuie tărâmul). De altfel, cei de la CD Projekt doresc să pună un accent mult mai pronunţat pe latura romantică a aventurii lui Geralt, în detrimentul întâlnirilor de natură strict sexuală prezente în precedentele jocuri ale seriei. The Witcher 3 va oferi de două ori mai multe secvenţe cinematice decât predecesorii săi, producătorii pregătind peste 100 de ore de quest-uri.

The Witcher 3: Wild Hunt va avea la bază un nou motor grafic, CDRED Engine 3, conceput special pentru a reda vasta lume din joc fără apariţia timpilor de încărcare. Geralt va putea călători unde doreşte în cadrul acestui mediu de joc, unele arii fiind însă mult mai dificile decât altele. Producătorii au ales această opţiune în locul level scalling-ului tocmai pentru a oferi o mai puternică senzaţie de evoluţie a personajului principal. Eroul va fi capabil să folosească şi mijloace rapide de transport, cum ar fi caii sau ambarcaţiunile, care, la rândul lor, vor putea fi îmbunătăţite prin intermediul upgrade-urilor.

Şi sistemul de luptă va suferi îmbunătăţiri majore: Geralt va beneficia de 96 de animaţii de atac (spre deosebire de doar 20 în The Witcher 2), eschivele personajului fiind acum înlocuite de pivotări mult mai eficiente. Şi AI-ul va primi atenţia cuvenită, scopul celor de la CD Projekt fiind eliminarea acţiunilor predefinite din comportamentul monştrilor. Cei care nu doresc să se implice în confruntări directe vor avea la dispoziţie noi mecanici de joc de stealth şi un arsenal magic îmbogăţit.

Faţă de precedentul joc al seriei, studioul polonez CD Projekt RED şi-a dublat personalul care lucrează la The Witcher 3: Wild Hunt, producătorii neoferind detalii specifice despre platformele pe care va fi lansat jocul. Conform spuselor acestora, The Witcher 3: Wild Hunt va apărea pe „cele mai avansate console”, jocul fiind dezvoltat momentan pe PC. De altfel, GameInformer a folosit apelativul „next generation RPG” pentru a descrie The Witcher 3, denumire ce indică că jocul celor de la CD Projekt va fi lansat, cel mai probabil, pe viitoarea generaţie de console.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News