Call of Duty: WWII debutează cu noi recorduri pentru Activision

Autor: Cosmin Aionita | 09.11.2017
Call of Duty: WWII debutează cu noi recorduri pentru Activision

Se pare că revenirea la acţiunea plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi la gameplay-ul clasic de tip „boots on the ground” au fost de bun augur pentru Call of Duty: WWII. Astfel, cel mai recent joc al seriei Call of Duty a avut un debut de invidiat, înregistrând vânzări de nu mai puţin de 500 de milioane de dolari americani în cursul primului weekend de disponibilitate pe piaţă.

Conform declaraţiilor celor de la Activision, Call of Duty: WWII a beneficiat de vânzări duble (în primul său weekend pe piaţă) faţă de aceeaşi perioadă din viaţa jocului precedent al seriei: Call of Duty: Infinite Warfare. Mai mult, în cursul celor trei zile de la sfârşitul săptămânii trecute, Call of Duty: WWII a doborât un nou record, devenind cel mai bine vândut joc în regim digital de pe consola PlayStation 4 (conform numărului de unităţi comercializate prin intermediul platformei PlayStation Store). Nu în ultimul rând, în această perioadă, jocul celor de Sledgehammer Games a înregistrat şi cel mai mare număr de jucători conectaţi online din istoria seriei, atât pe consolele de generaţie actuală, cât şi pe PC.

Per total, pentru o imagine mai bună a succesului înregistrat de Call of Duty: WWII, Activision a declarat că noul joc a depăşit, în weekend-ul său de debut, încasările realizate în perioada similară de filmele Thor: Ragnarok şi Wonder Woman luate împreună.

Iar când vine vorba despre piaţa locală, în primele sale trei zile pe rafturi, Call of Duty: WWII a înregistrat cele mai ridicate vânzări dintre toate titlurile din istoria recentă a seriei Call of Duty, detronând precedentul deţinător al acestui record: Call of Duty Black Ops 3. În România, în jur de 50% dintre vânzarile jocului au fost pentru versiunea de PlayStation 4, aproximativ 12-13% pentru cea de Xbox One, procentajul rămas fiind atribuit ediţiei pentru PC.

Call of Duty: WWII este disponibil acum în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One şi PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News