Ion Maiden, un nou shooter retro de la 3D Realms

Autor: Cosmin Aionita | 12.07.2017
Ion Maiden, un nou shooter retro de la 3D Realms

Mai ţineţi minte Bombshell? Desi jocul celor de la 3D Realms nu a rupt deloc gura târgului, am rămas cu promisiunea că eroina principală urma să revină într-un first person shooter retro realizat pe baza bătrânului motor grafic Build (care a stat în spatele unora dintre cele mai populare FPS-uri ale anilor 90: Duke Nukem 3D, Shadow Warrior, Blood, Powerslave sau Redneck Rampage).

Iată că acest proiect revine în lumina reflectoarelor, primind şi o denumire oficială: Ion Maiden. Pentru realizarea acestui joc, 3D Realms a apelat la studioul Voidpoint, o echipă proaspăt formată din membri ai comunităţii EDuke32 (o versiune modernizată a jocului Duke Nukem 3D, bazată pe o variantă actualizată a motorului grafic Build) şi designeri de niveluri cu experienţă pentru Duke 3D.

Astfel, Ion Maiden se doreşte a fi o scrisoare de dragoste pentru fanii shooterelor old school, pe lângă aspectul retro jocul urmând să beneficieze de un level design complex, cu numeroase arii interconectate, interactivitate sporită cu obiectele din mediul înconjurător şi, se putea oare altfel, foarte multe secrete. Toate armele vor beneficia fie de un mod secundar de foc, fie de tipuri alternative de muniţie.

Producătorii îşi propun să lanseze Ion Maiden în cursul acestui an, o versiune demonstrativă urmând să-şi facă apariţia în curând.

Ion Maiden

Ion MaidenIon Maiden

Ion MaidenIon Maiden

Urmărește Go4Games.ro pe Google News