Quake Champions, anunţat la E3 2016

Autor: Cosmin Aionita | 13.06.2016
Quake Champions, anunţat la E3 2016

Conferinţa de presă ţinută de Bethesda la E3 2016 a debutat cum nu se poate mai spectaculos, studioul id Software anunţând revenirea în forţă a seriei Quake. Este vorba despre Quake Champions, un joc complet nou care îşi propune sa revigoreze conceptul de multiplayer arena shooter din Quake III Arena, pastrând însă atmosfera specifică primului joc al seriei.

Marea noutate este introducerea conceptului de Campioni, diferiţi eroi ai seriei Quake, fiecare cu propriul stil de joc şi propriile sale abilităţi (cei care aţi jucat Quake III Arena, din trailer-ul de mai jos îi puteţi recunoaşte pe Ranger şi Visor). Conform producătorilor, Quake Champions este dezvoltat special pentru a deveni un eSport, cu opţiuni de joc dedicate atât veteranilor seriei, cât şi începătorilor. Quake Champions va fi introdus în numeroase competiţii de eSports, inclusiv QuakeCon-ul anual organizat chiar de către Bethesda şi id Software.

Având în vedere că într-un titlu multiplayer precum Quake Champions este nevoie de control precis şi viteză de reacţie, cei de la id Software au promis că jocul este construit special pentru PC, va beneficia de un aspect grafic de invidiat şi va rula la 120 de cadre pe secundă (cu framerate deblocat, pentru cine îşi permite să împingă performanţa şi mai sus).

Quake Champions este dezvoltat pentru PC de id Software în colaborare cu Saber Interactive, mai multe detalii despre joc urmând să fie anunţate în cadrul QuakeCon 2016, event ce se va desfăşura in Dallas, în perioada 4 – 7 august 2016.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News