Remake-ul jocului XIII a fost amânat

Autor: Cosmin Aionita | 12.08.2019
Remake-ul jocului XIII a fost amânat

Publisher-ul Microïds a anunţat că remake-ul first person shooter-ului XIII, programat iniţial pentru toamna acestui an, a fost amânat până în 2020. Se pare că, în ciuda progreselor făcute de studioul PlayMagic, este nevoie de timp suplimentar pentru a atinge nivelul de finisare pe care atât producătorii, cat şi publisher-ul şi l-au propus.

Jocul XIII a fost realizat şi publicat de Ubisoft în 2003, fiind bazat pe primele cinci volume ale benzii desenate cu acelaşi nume. Acesta s-a făcut remarcat graţie accentului pus pe poveste, dar şi aspectului grafic deosebit, fiind unul dintre titlurile ce au pionierat tehnica de redare cel-shading. De remake se ocupă studioul PlayMagic, fiind promise modernizări evidente ale graficii, sunetelor şi animatiilor, dar şi ale mecanicilor de joc, păstrând însă spiritul titlului original.

XIII spune povestea lui “Thirteen”, un soldat ce şi-a pierdut memoria şi este acuzat de uciderea preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Trezindu-se rănit şi amnezic pe plaja Brighton, înzestrat doar cu o cheie şi un tatuaj misterios, XIII trebuie să parcurgă cele 34 de niveluri ale jocului pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi a desluşi misterul.

Remake-ul jocului XIII urmează să-şi facă apariţia în 2020, în versiuni pentru PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC şi Mac.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News