De ce FIFA 14 va fi inferior pe PC

| 18.06.2013
De ce FIFA 14 va fi inferior pe PC

EA Sports a anunţat că viitoarele sale simulatoare sportive (printre care şi FIFA 14) vor beneficia de un nou motor grafic, EA Sports Ignite Engine, proiectat special pentru viitoarea generaţie de hardware dedicat jocurilor. În traducere, noul engine va funcţiona doar pe consolele PlayStation 4 şi Xbox One, fără a oferi suport pentru PC, Nintendo Wii U sau vechile console.

Astfel, versiunea de PC a viitorului FIFA 14 va fi bazată pe vechiul motor din FIFA 13, în timp ce viitorii posesori de PlayStation 4 sau Xbox One se vor bucura de un FIFA 14 complet nou, regândit pentru capabilităţile hardware oferite de noua generaţie de console. Şi totuşi, în ciuda specificaţiilor încurajatoare ale noilor console (procesoare octo-core, memorie de 8GB etc.), piaţa PC-urilor oferă chiar şi acum (cu jumătate de an înainte de lansarea noilor console) sisteme semnificativ mai puternice decât viitoarele PS4 şi Xbox One. De ce acestea sunt private de versiunea adusă la zi de FIFA 14?

Răspunsul vine din partea lui Andrew Wilson, vicepreşedintele executiv al EA Sports. Conform acestuia, majoritatea jucătorilor care preferă FIFA pe PC au la dispoziţie sisteme nu atât de puternice, care nu ar face faţă cerinţelor noului engine EA Sports Ignite. De asemenea, noul motor grafic ar avea probleme chiar şi pe PC-urile mai evoluate, nu din lipsă de putere hardware efectivă, ci din cauza diferenţelor de arhitectură dintre noile console şi PC.

Chiar dacă PS4 şi Xbox One vor folosi procesoare x86, exista numeroase deosebiri şi optimizări faţă de un PC normal (cum ar fi memoria unificată, utilizabilă atât pentru sistem, cât şi drept memorie video), pe care EA Sports Ignite le va folosi la capacitate maximă. Wilson nu exclude însă ca, pe viitor, EA Sports Ingite Engine (şi jocurile bazate pe acest motor) să facă pasul şi către PC, atunci când tehnologia se va maturiza.

FIFA 14

Acelaşi gen de strategie a fost abordată de EA Sports şi în trecut, abia FIFA 12 şi FIFA 13 bucurându-se de versiuni identice pentru cele trei platforme principale: PC, Xbox 360 şi PlayStation 3. Versiunile anterioare ale celui mai popular simulator sportiv au beneficiat de un engine superior doar pe Xbox 360 şi PS3, în timp ce PC-ul s-a mulţumit cu portări de pe bătrânul PlayStation 2.

FIFA 14 va fi lansat pe PC, Xbox 360 şi PlayStation 3 pe 27 septembrie 2013, versiunile pentru PlayStation 4 si Xbox One fiind aşteptate pe piaţă odată cu apariţia noilor console.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News