Pro Evolution Soccer 2014 – primele imagini şi detalii oficiale

| 04.06.2013
Pro Evolution Soccer 2014 – primele imagini şi detalii oficiale

Japonezii de la Konami au anunţat oficial Pro Evolution Soccer 2014, răspunsul niponilor la ameninţarea venită dinspre gigantul FIFA 14. Echipa producătoare din Tokyo promite că este vorba de o veritabilă revoluţie în cadrul seriei, cea mai importantă modificare fiind folosirea unui motor grafic complet nou – FOX Engine, aceeaşi tehnologie utilizată de Kojima Productions pentru viitorul Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Noul engine a permis implementarea noului sistem True Ball Tech, accentul urmând a fi pus pe realismul simulării mişcărilor balonului, precum şi pe modul în care fotbaliştii vor interacţiona cu acesta. Jucătorii vor avea control complet asupra unghiurilor şi plasării fotbaliştilor, facilitând astfel preluările spectaculoase pe piept sau devierile rapide, dintr-o singură atingere.

Motion Animation Stability System (M.A.S.S.) este răspunsul celor de la Konami la motorul fizic Player Impact engine din seria FIFA. Japonezii se laudă că M.A.S.S. va simula mult mai realist impactul dintre două sau mai multe fiinţe omeneşti, fără a folosi seturi de animaţii predefinite aşa cum face concurenţa.

Heart aduce latura emoţională simulării sportive din Pro Evolution Soccer 2014. Este vorba despre modul în care fotbaliştii se concentrează pentru fiecare meci, de modalitatea în care psihicul acestora este influenţat de condiţiile de pe stadion (cum ar fi susţinerea necondiţionată a unui public numeros) sau de jocul coechipierilor sau al adversarilor. Astfel, un joc slab al unui fotbalist poate fi suplinit de evoluţia coechipierilor, sau, dimpotrivă, poate duce la o performanţă dezamăgitoare a întregii echipe.

Sistemul Player ID din PES 2013 a fost îmbunătăţit, primind şi o nouă denumire. Astfel, prin intermediul PES ID, cei mai importanţi fotbalişti vor putea fi recunoscuţi imediat în PES 2014 graţie modului în care se mişcă, aleargă sau joacă. Aceştia au primit o atenţie specială, fiind create animaţii care sa reproducă fidel mişcările lor din realitate. În timp ce PES 2013 oferea 50 de fotbalişti ce beneficiau de acest sistem, PES 2014 va dubla acest număr.

Folosind sistemul Team Play, jucătorii îşi vor putea crea propriile scheme, în funcţie de plasamentul balonului pe teren. În aceste scheme vor putea fi implicaţi trei sau mai mulţi fotbalişti ai propriei echipe, al căror comportament va putea fi setat pentru a reacţiona cât mai eficient în anumite situaţii predefinite.

PES 2014

Sistemul de executare a penaltiurilor şi loviturilor libere a fost de asemenea îmbunătăţit, fiind adăugate opţiuni precum sprinturile false sau pasele înşelătoare către coechipierii aflaţi într-o poziţie mai bună de şut.

Noul motor grafic FOX Engine va permite reproducerea mai realistă a fotbaliştilor şi a stadioanelor, în timp ce licenţele pentru UEFA Champions League şi Europa League îşi vor face din nou apariţia în PES 2014. De asemenea, în Pro Evolution Soccer 2014 va debuta şi Liga Campionilor Asiei, precum şi noi competiţii oficiale, pe care Konami a promis ca le va anunţa în scurt timp.

Pro Evolution Soccer 2014 urmează să fie lansat în cursul anului 2013, pentru PC, Xbox 360, PlayStation 3 şi PSP.

PES 2014

Urmărește Go4Games.ro pe Google News