Jurnalistă, despre Tencent: Ar fi vrut „sâni mai mari” și „fără negri” într-un film

Autor: Adrian Popa | 26.01.2022
Jurnalistă, despre Tencent: Ar fi vrut „sâni mai mari” și „fără negri” într-un film
Foto: Profimedia Images

Gigantul chinez Tencent, cel mai mare distribuitor de jocuri video din lume, este acuzat de rasism. Compania le-ar fi cerut producătorilor unui film pe care l-a finanțat „sâni mai mari” și ca distribuția să fie „fără negri”.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalista Alanah Pearce pentru canalul TheSerfsTV de pe Twitch. Ea susține că a primit aceste informații de la o prietenă. Aceleași reguli s-ar fi aplicat și pentru unele dintre jocurile produse de companie.

Pearce nu a vrut să dea mai multe detalii de teamă să nu fie dată în judecată de gigantul din China. „(…) Asta e ce am auzit – zvonuri. Nu sunt sigură dacă aceste lucruri sunt adevărate”, a declarat ea.

Tencent, care deține mai mulți dezvoltatori de jocuri video – printre care Funcom, Klei și Riot -, nu a reacționat încă la aceste acuzații.

În ultimii ani compania chineză s-a extins masiv la nivel internațional. Anul trecut, Tencent a cumpărat pachetele majoritare de acțiuni la studiourile Wake Up Interactive și Yager Development.

Alanah Pearce (28 de ani) este o autoare și jurnalistă, specializată în jocuri video, din Australia.

Acuzații similare i-au fost aduse în trecut și companiei chineze ByteDance, care deține TikTok. Conducerea le-ar fi cerut moderatorilor de pe platformă să nu promoveze postările făcute de persoanele „urâte” sau „sărace”. Mai mult, creatorii de conținut de culoare au acuzat TikTok că le elimină postările, le ascunde sau limitează numărul de utilizatori la care acestea ajung.

Sursa: The Gamer

CITEȘTE ȘI:

„Spider-Man”, prins în mrejele Uncharted: Cum a descoperit Tom Holland celebrele jocuri

Keanu Reeves îl contrazice pe șeful CD Projekt RED: Nu am jucat Cyberpunk 2077

Urmărește Go4Games.ro pe Google News