Nintendo a cerut Valve eliminarea emulatorului Dolphin de pe Steam

Autor: Adrian Popa | 29.05.2023
Nintendo a cerut Valve eliminarea emulatorului Dolphin de pe Steam
Foto: Steam

Nintendo a cerut Valve, compania care deține Steam, să elimine emulatorul de GameCube și Wii Dolphin de pe platformă.

Compania japoneză îi acuză pe creatorii Dolphin că ocolesc ilegal anumite sisteme de protecție a „muncii și creativității” dezvoltatorilor de jocuri video.

O pagină dedicată pentru emulator apăruse pe Steam în martie. Pe 27 mai, însă, dezvoltatorii au anunțat că lansarea a fost amânată din cauza intervenției Nintendo. Ei au spus că vor oferi mai multe informații după ce vor analiza ce este de făcut.

Emulatorul, care este open-source, poate fi descărcat în continuare gratuit de pe site-ul dedicat. Prin intermediul Steam, însă, Dolphin ar fi fost mai ușor de accesat de mai mulți oameni, inclusiv de pe console video portabile.

Citește și: Jocul Ship Graveyard Simulator, disponibil pe Nintendo Switch

Dezvoltatorii precizau pe pagina de Steam că ei nu furnizează jocuri pentru Dolphin, ci acesta este doar o unealtă prin care pot fi rulate copii originale: „Este doar un instrument care poate rula copii obținute legal ale acestor jocuri. După ce ați transferat copii ale jocurilor într-un format compatibil, le puteți lansa direct în emulator”.

Emularea de jocuri video este o activitate legală. Însă, potrivit Kotaku, Nintendo acuză Dolphin că folosește „chei criptografice fără autorizația Nintendo”.

Aplicația este disponibilă pentru platformele Windows, macOS, Linux și Android. Dolphin a fost lansat în 2003, iar după ce a dispărut emulatorul a fost readus la viață ca proiect open-source în 2007.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News