Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Autor: Adrian Popa | 26.01.2021
Și-a instalat un sistem de minare de criptomonede în BMW, doar pentru a-i „enerva pe gameri”

Un bărbat și-a instalat, în portbagajul bolidului lui BMW, un sistem de minare pentru monede virtuale care include șase plăci video Nvidia GeForce RTX 3080.

Simon Byrne a montat sistemul într-un model hibrid BMW i8. Când a fost întrebat de ce a făcut acest lucru, bărbatul a declarat, pentru Tom’s Hardware: „Doar ca să-i enervez pe gameri”.

Byrne este cunoscut în comunitatea fanilor monedelor virtuale. El deține o fermă de minare compusă din 78 de plăci GeForce RTX 3080.

Plăcile video high-end sunt greu de găsit și sunt scumpe tocmai din cauza celor care le folosesc pentru a mina criptomonede.

Energia electrică pentru sistemul din portbagaj este asigurată de pachetul de baterii al automobilului (11,6 kWh, 353V).

Deși arată bine, sistemul nu este foarte eficient când vine vorba de minarea de criptomonede. În timp ce funcționează, portbagajul trebuie să rămână deschis din cauza căldurii mari generate. Vara, problema este și mai mare.

Mai mult, sistemul crește riscul ca bolidul BMW să fie spart de hoți, care ar face orice ca să pună mâna pe plăcile video.

Sursa: TechSpot

Foto: Simon Byrne

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

CITEȘTE ȘI:

Ce trebuia să fie o livrare de mâncare s-a transformat în jaf armat

O escortă din Australia care oferă servicii doar pentru „tocilari” și gameri

Urmărește Go4Games.ro pe Google News