Valorant a primit un nou mod de joc casual: Escalation

Autor: Cosmin Aionita | 18.02.2021
Valorant a primit un nou mod de joc casual: Escalation

Valorant, shooter-ul multiplayer produs și publicat de Riot Games, a primit un nou mod de joc, acesta adresându-se în special jucătorilor casual sau celor care doar doresc să se distreze alături de prieteni. Este vorba despre Escalation, un mod de joc bazat pe schimbarea rapidă de arme, conceput pentru a încuraja jucătorii să-și mărească arsenalul. În acest fel, utilizatorilor li se oferă arme puternice la începutul jocului, dar, pe măsură ce mor mai des, armele lor puternice sunt înlocuite periodic cu alternative mai puțin letale. În modul Escalation, jucătorii progresează ca o echipă și au posibilitatea să obțină arme și abilități emblematice pentru Valorant.

Kyle Leach, Engineer și Designer în cadrul echipei care a dezvoltat noul mod de joc, a declarant următoarele:

La dezvoltarea Escalation, am vrut să creăm un mod rapid, asemănător cu Deathmatch Team dar în același timp mai relaxant, care să fie îndeajuns de distractiv pentru a putea fi jucat cu prietenii. Sperăm să le oferim jucătorilor posibilitatea de a exersa și testa întregul arsenal și de a experimenta unele abilități în moduri noi, oferind în același timp un obiectiv comun care necesită coordonare, dar nu este obligatorie pentru a câștiga jocul.

Caracteristicile modului de joc Escalation din Valorant:

  • mod de joc 5v5
  • arme și abilități semi-randomizate
  • durata medie a meciului este de aproximativ 8 minute
  • similar cu un Team Deathmatch
  • când începe meciul, există un set generat aleatoriu de 12 arme / abilități pe care ambele echipe trebuie să le parcurgă în ordine descrescătoare, de la cea mai letală armă la cea mai puțin letală
  • o echipă trebuie să obțină în mod colectiv un anumit număr de kill-uri / puncte în fiecare dintre cele 12 etape înainte de a progresa

Cum se joacă Escalation?

Modul de joc este conceput astfel încât jucătorii să progreseze în timpul meciului și să primească în mod aleatoriu diverse arme și abilități din joc, care, pe masură ce avansează, necesită mai multă dexteritate. Fiecare kill îi aduce pe jucători mai aproape de victorie, dar, pe măsură ce progreseaza în meci, abilitățile lor sunt puse la încercare. Fiecare kill permite jucătorilor să treacă la nivelul următor, dar le schimbă în mod automat echipamentul cu unul din ce în ce mai puțin letal.

  • La începutul fiecărui meci există o perioadă de încălzire de 15-90 de secunde în care jucătorilor li se atribuie un arsenal aleatoriu si, în esență, funcționează ca un simplu Team Deathmatch în timp ce jucătorii încă se conectează.
  • La trecerea la nivelul următor, jucătorul care a obținut ultimul kill pentru echipă progresează automat la următoarea armă / abilitate.
  • Membrii echipei care au înscris deja un kill atunci când este finalizată runda primesc un cronometru de 5 secunde în care pot apăsa B pentru a obține următoarea armă, după care vor trece automat la nivelul următor.
  • Membrii echipei care nu au obținut niciun kill cu o anumită armă vor rămâne la același nivel până vor obține un kill cu arma respectivă, chiar dacă există o diferență semnificativă, iar când obțin următorul lor kill, trec la rândul lor la etapa următoare.
  • Există o singură excepție: doar pentru etapă finală, întreaga echipă primește arma / abilitatea finală de îndată ce etapa este atinsă.
  • Dacă nicio echipă nu a câștigat după 10 minute, echipa aflată în frunte în acel moment câștigă și meciul se termină.

Modul Escalation este acum disponibil pentru toți jucătorii de Valorant.

Sursa: Riot Games

Urmărește Go4Games.ro pe Google News