Realitatea virtuală și metaversul, tot mai puțin populare. Sony ar fi redus drastic comenzile pentru PS VR2

Autor: Adrian Popa | 01.02.2023
Realitatea virtuală și metaversul, tot mai puțin populare. Sony ar fi redus drastic comenzile pentru PS VR2
Foto: Sony

UPDATE: Compania a negat informațiile publicate de Bloomberg. „Nu am redus producția pentru PlayStation VR2”, a transmis un purtător de cuvânt pentru GamesIndustry.biz.

Articolul inițial:

Realitatea virtuală și metaversul au fost promovate ca fiind următoarele mari lucruri în domeniul tehnologiei. Interesul consumatorilor pentru aceste medii pare, însă, să scadă de la o zi la alta. Dacă despre metaversul dezvoltat de Meta știm deja că nu are succes, iată că nici realitatea virtuală nu reușește să câștige popularitate în afara sferei entuziaștilor.

Cu câteva săptămâni înainte de debutul pe piață al headset-ului PlayStation VR2 (PS VR2), Sony a redus la jumătate producția, potrivit surselor Bloomberg. Compania a primit mult mai puține precomenzi pentru dispozitiv decât se aștepta.

Dacă inițial Sony dorea să producă 2 milioane de unități, comanda a fost redusă la 1 milion de headset-uri. Mai mult, gigantul japonez se așteaptă să livreze 1,5 milioane de unități PS VR2 în primul an de disponibilitate. Prin comparație, Sony a vândut aproximativ 2 milioane de dispozitive PS VR în primele 12 luni.

Citește și: 390.000 de euro, irosiți: Doar 6 persoane au mers la petrecea UE din metavers

Nu ajută nici faptul că PS VR2 costă 550 de dolari, mai mult decât consola PS5 împreună cu care funcționează. Nici jocurile nu sunt ieftine. De exemplu, Horizon Call of the Mountain (un spinoff al Horizon Zero Dawn) costă 50 de dolari.

O altă problemă pentru noul dispozitiv este incompatibilitatea cu jocurile disponibile pentru PS VR.

PS VR2 va debuta pe piață pe 22 februarie. Vor fi disponibile, la debut, 37 de jocuri pentru dispozitiv.

Nici Meta nu a avut succes prea mare cu noul său headset VR, Quest Pro. Compania a început să reducă destul de repede prețul din cauza cererii slabe.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News