Call of Duty: Modern Warfare 3 – detalii despre multiplayer, trailer şi imagini

| 05.09.2011
Call of Duty: Modern Warfare 3 – detalii despre multiplayer, trailer şi imagini

În weekend-ul trecut, Activision a organizat în Los Angeles Call of Duty XP, un eveniment dedicat noului Call of Duty: Modern Warfare 3, prezentat în premieră pentru public. După cum ne aşteptam, accentul a căzut pe multiplayer-ul lui Modern Warfare 3, care a primit numeroase ajustări faţă de vechile titluri ale seriei.

O adiţie foarte importantă sunt noile Strike Packages, Killstreak-urile fiind ajustate pentru a acomoda diferite tipuri de abordări ale gameplay-ului, diferenţiate de stilul de joc şi priceperea fiecărui particiant la meci. Pointstreak-urile pot fi acum obţinute şi din îndeplinirea cu succes a obiectivelor din joc şi nu numai din doborârea adversarilor, utilizarea acestora depinzând de înclinaţiile fiecărui jucător: Assault Strike Package (Pointstreak-urile din acest pachet pot fi acumulate în lanţ, sunt gândite pentru a cauza cât mai multe damage direct – helicopter, predator etc., şi se vor reseta la fiecare moarte), Support Strike Package (Pointstreak-urile din acest pachet nu vor putea fi acumulate în lanţ, dar nici nu se vor reseta atunci când personajul moare, fiind orientate către suport – UAV, Counter UAV, turetă SAM etc.), Specialist Strike Package (pachet orientat către jucătorii avansaţi, cărora pointstreak-urile le vor permite activarea unor perk-uri suplimentare, ce vor rămâne active până cand jucătorul moare).

Şi arsenalul din Call of Duty: Modern Warfare 3 a primit un update important, producătorii de la Infinity Ward şi Sledgehammer Games implementând în joc nu mai puţin de 40 de arme, modele fie folosite de forţele speciale în operaţiuni reale, fie în curs de testare. Noul sistem de progresie în ceea ce priveşte deblocarea de arme noi a fost gândit pentru a acomoda mult mai bine ataşamentele şi upgrade-urile destinate acestora, precum şi noile Weapon Proficiencies. Acestea sunt un soi de perk-uri, gândite însă pentru a îmbunătăţi semnificativ comportamentul armelor în situaţii de luptă: dintre Weapon Proficiencies putem enumera Kick (reculul este redus), Attachments (permite montarea a două ataşamente pe arma principală) sau Stability (îmbunătăţeşte precizia atunci când este folosit ADS – aim down sights).

Nu vor lipsi nici perk-urile noi, dar nici modurile de joc noi, special gândite pentru Call of Duty: Modern Warfare 3. În materie de perk-uri, se fac remarcate Blind Eye (jucătorul nu mai este detectat de suportul aerian sau de santinele), Quickdraw (comutarea mult mai rapidă la ADS) sau Stalker (viteza semnificativ crescută atunci când se foloseşte ADS). Cât despre noile moduri de joc, pe lângă clasicele Free-for-All, Team Deatmatch sau Match Domination îşi vor face apariţia şi Kill Confirmed (ce implică colectarea de dog tags de la inamicii doborâţi), Infection (fiecare inamic doborât de echipa „infectaţilor” este adăugat automat acesteia), Drop Zone (trebuie menţinut controlul asupra unei anumite zone pentru a câştiga puncte şi Care Packages) sau Juggernaut (un soi de leapşa, în care unuia dintre jucători îi este atribuit titlul de Juggernaut, iar cel care reuşeşte să-l doboare devine noul Juggernaut).

Cal of Duty: Modern Warfare 3 Xbox 360Activision a oferit şi câteva detalii suplimentare despre programul Call of Duty Elite. Astfel, pachetul „premium” pentru acest serviciu, valabil un an de zile, va fi oferit la un preţ de 49.99$/34.99£. Call of Duty Elite va oferi integrare cu Facebook, sincronizarea de loadouts personalizate cu Modern Warfare 3, precum şi acces gratuit la DLC-urile jocului. Şi pentru că tot a venit vorba de DLC-uri, Activision a anunţat că are de gând să lanseze nu mai puţin de 20 de pachete de conţinut suplimentar pentru Call of Duty: Modern Warfare 3.

De asemenea, în noiembrie, în colaborare cu Microsoft, va fi lansat un pachet bundle care include o consolă Xbox 360 personalizată cu logo-urile, design-ul şi sunetele Modern Warfare 3, harddisk de 320GB, un headset wireless, jocul Call of Duty: Modern Warfare 3 şi două controllere, la un preţ de 399$.

Call of Duty: Modern Wardare 3 va fi lansat pe 8 noiembrie 2011, pentru PC, Xbox 360 şi PlayStation 3 (versiunea de PC va necesita un cont valid de Steam pentru activare). Până atunci însă, puteţi viziona trailerul inclus în acest articol şi admira noile imagini din Modern Warfare 3 din galeria de mai jos.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News