Destiny – viitorul genului first person shooter? (UPDATE)

| 19.02.2013
Destiny – viitorul genului first person shooter? (UPDATE)

Update: Conform unui comunicat de presă trimis de Activision, Destiny nu va fi lansat pe parcursul anului 2013.


Într-un eveniment special, pus la punct de Activision, studioul Bungie (creatorii seriei Halo) a prezentat lumii întregi viitorul joc al companiei. Este vorba despre Destiny, un first person shooter care doreşte să reinventeze genul. Avem de-a face cu un univers complet nou, în care omenirea, după e perioada susţinută de progres, este aproape exterminată de un atac ale cărui origini rămân încă necunoscute. Doar o parte foarte mică a populaţiei supravieţuieşte, graţie protecţiei oferite de sfera unei entităţi numite The Traveler.

Supravieţuitorii se refugiază la umbra sferei, construind o metropolă impunătoare, ultimul bastion al umanităţii în galaxie. Atunci când primii oameni ies de sub protecţia oferită de The Traveler, dorind să exploreze restul planetei şi împrejurimile acesteia, se lovesc de rezistenţa opusă de noii locuitori ai galaxiei, planete precum Marte şi Venus sau chiar Luna fiind acum colonizate de numeroase rase de extratereştri. Jucătorii vor avea ocazia să intre în pielea gărzilor din oraşul oamenilor, misiunea acestora fiind protecţia rasei umane de ameninţarea extraterestră.

Observaţi că am folosit termenul „jucătorii”, la plural, pentru că Destiny este în primul rând un joc online. Fie că alegeţi să jucaţi single player, să vă aventuraţi în misiunile cooperative sau să va dedicaţi multiplayer-ului competitiv, veţi rămâne „prizonierii” aceluiaşi univers Destiny, în care veţi avea ocazia să vă întâlniţi şi să interacţionaţi cu alte personaje întruchipate de utilizatori umani, fiecare cu propriile scopuri şi obiective. Spre exemplu, vă veţi putea alătura unei echipe a cărei navă călătoreşte din metropola oamenilor până pe Marte, unde va avea de înfruntat noii locuitori ai Planetei Roşii.

Deşi cei de la Bungie refuză încadrarea lui Destiny în genul MMO, punând accentul pe faptul că jocul lor nu va necesita plata unui abonament lunar, asemănările cu jocurile de acest tip nu pot fi negate. De asemenea, Bungie şi Activision plănuiesc să ofere suport pentru Destiny pentru nu mai puţin de un deceniu începând cu momentul lansării jocului. Mai mult, Destiny va necesita o conexiune permanentă la Internet pentru a putea fi jucat, chiar şi atunci când se optează doar pentru experienţa single player.

Destiny

Destiny va fi publicat de Activision pentru Xbox 360, PlayStation 3 şi viitoarele console de nouă generaţie. În privinţa unei eventuale versiuni de PC, cei de la Bungie au afirmat că şi-ar dori ca Destiny să ajungă şi pe această platformă, însă totul depinde de deciziile celor de la Activision.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News