30 FPS vs. 60 FPS în jocuri – vezi diferenţa!

| 12.05.2014
30 FPS vs. 60 FPS în jocuri - vezi diferenţa!

În ultima vreme subiectul framerate-ului în anumite jocuri a revenit în prim plan, fiind împins în faţă fie de diferenţele dintre versiunile diferite ale aceluiaşi joc, fie de eterna dispută dintre console şi PC în ceea ce priveşte puterea hardware.

De cele mai multe ori discutăm de diferenţele semnificative dintre cele mai intalnite două valori de framerate din jocuri: 30 de cadre pe secundă (frames per second – FPS) sau 60 de cadre pe secundă. Deşi aceasta din urmă ar trebui să asigure un confort de joc mult sporit, foarte mulţi oameni se plâng că nu pot distinge între aceste valori (mai ales în condiţiile în care majoritatea covârşitoare a jocurilor de pe console folosesc un framerate de 30 FPS).

Site-ul 30vs60.com a fost creat tocmai pentru risipi aceste dubii şi pentru a demonstra diferenţa evidentă între un framerate de 30 de cadre pe secundă şi unul de 60 de cadre pe secundă, prin intermediul clipurilor extrase din jocuri populare (DIRT 3, Battlefield 4, Red Orchestra 2 sau Sleeping Dogs), care rulează unul lângă celălalt.

Faceţi click pe acest link sau pe imaginea de mai jos pentru a viziona site-ul comparativ.

30 FPS vs 60 FPS

Urmărește Go4Games.ro pe Google News