ESL și BLAST reprogramează data competițiilor eSports din 2021

Autor: Vlad Ionescu | 13.05.2021
ESL și BLAST reprogramează data competițiilor eSports din 2021
Foto: Profimedia Images

Scena de eSports a jocului Counter-Strike: Global Offensive este foarte dinamică și spectaculoasă, având o mulțime de turnee interesante desfășurate de-a lungul sezonului competitiv. ESL și BLAST, două dintre cele mai importante nume de organizatori de evenimente, au anunțat unele ajustări ale programul de evenimente desfășurate în a doua jumătate a anului 2021.

Primul turneu reprogramat este ESL Pro League Season 14, eveniment unde cele mai bune organizații de CSGO se întâlnesc și își dispută meciurile. În loc de 8 septembrie – 10 octombrie, cum era programat inițial, evenimentul se va desfășura în perioada 16 august – 12 septembrie. Astfel, sezonul 14 din ESL Pro League va fi primul turneu oficial după pauza jucătorilor din 19 iulie și până la jumătatea lunii august.

Trei evenimente importante au schimbat data turneelor

Evenimentul BLAST Premier, programat pentru 26 august – 5 septembrie, va avea loc acum în perioada 16 – 26 septembrie. De asemenea, turneul IEM Fall se va disputa în perioada 28 septembrie – 10 octombrie. Organizatorii au luat această decizie pentru a evita desfășurarea simultană a unor evenimente cu viitorul PGL Major, care va avea loc în perioada 23 octombrie – 7 noiembrie.

Prin anunțuri publicate pe platforma de socializare Twitter, ESL și BLAST au menționat faptul că ecosistemul CS:GO va adopta o abordare unică, oferindu-le gamerilor un an competitiv plin de evenimente interesante. ESL și BLAST s-au consultat și au informat echipele înaintea acestei actualizări și speră că reprogramarea va avea un impact pozitiv asupra organizațiilor.

Sezonul 14 din ESL Pro League va avea un fond de premiere în valoare de 750.000 de dolari, acolo unde 24 de organizații își vor disputa partidele într-un sistem de BestOf3. La turneu participă atât echipe partenere, cât și organizații calificate prin diferite sesiuni închise și deschise. IEM Fall va oferi premii în valoare de 250.000 de dolari, în timp ce BLAST va avea un fond de premiere în valoare de 150.000 de dolari.

Sursa: ESL

Urmărește Go4Games.ro pe Google News