Cele mai bune jocuri video realizate după filme, potrivit gamerilor de pe Reddit

Autor: Adrian Popa | 14.02.2022
Cele mai bune jocuri video realizate după filme, potrivit gamerilor de pe Reddit
Foto: Amazon

Filmul „Uncharted”, inspirat de jocurile video cu același nume, a ajuns în cinematografe. Astfel de adaptări au fost frecvente de-a lungul timpului. Exemple sunt „Silent Hill”, „Pokémon Detectiv Pikachu” sau „Mortal Kombat”.

Alteori, filmele de succes reprezintă sursa de inspirație pentru jocuri. Un membru al comunității r/gaming de pe Reddit a lansat o provocare pentru ceilalți utilizatori: să numească un joc video bun bazat pe un film.

Au răspuns, până la momentul redactării articolului, peste 9.000 de membri ai comunității.

Cea mai populară propunere a fost GoldenEye 007 din 1997. Jocul, de tip first-person shooter, a fost dezvoltat de Rare pentru consola Nintendo 64. La fel ca filmul cu James Bond „GoldenEye” din 1995, titlul a fost foarte bine primit de critici și jucători. Personajul principal trebuie să oprească un grup infracțional care dorește să distrugă cu un satelit Londra, pentru a provoca un crah financiar global.

Foto: Rare/Nintendo

A doua cea mai apreciată propunere a fost The Lord of the Rings: The Return of the King, care a debutat pe piață în 2003. Titlul a fost dezvoltat pentru PS2, Windows, Game Boy Advance, GameCube, Xbox și Mac de către EA Redwood Shores. Pe Reddit, gamerii au menționat faptul că majoritatea jocurilor video inspirate de filmele „Lord of the Rings” au fost cel puțin decente.

Pe locul trei s-a situat Spider-Man 2, versiunea pentru PS2. Jocul a fost lansat în 2004 și a avut dezvoltatori diferiți în funcție de platformele pe care a fost disponibil. Versiunile pentru console au fost dezvoltate de Treyarch și au fost superioare celorlalte. Acestea au fost primele jocuri video cu supereroi care au încorporat designul open world complet.

O altă nominalizare populară a fost Mad Max. Jocul, de tip action-adventure, dezvoltat de Avalanche Studios, a fost lansat în 2015 pentru mai multe platforme: Windows, PS4 și Xbox One. Au urmat versiuni pentru Mac și Linux. Jucătorii controlează personajul Max Rockatansky, care construiește un vehicul, numit Magnum Opus, necesar pentru a lupta cu o bandă de raideri.

Gamerii de pe Reddit au apreciat și The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, dezvoltat de Starbreeze Studios și Tigon Studios. Jocul a debutat pe Xbox și Windows în 2004 și continuă acțiunea din filmul Pitch Black. Vin Diesel, starul din filmele cu Riddick, a fost implicat serios în procesul de dezvoltare.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News