Bethesda confirmă concedierile din cadrul id Software

| 11.01.2012
Bethesda confirmă concedierile din cadrul id Software

Bethesda Softworks, compania-mamă a celor de la id Software, a confirmat efectuarea de concedieri în rândurile angajaţilor studioului texan. Deşi publisher-ul insistă că este vorba doar despre un procedeu de rutină, personalul fiind modificat în funcţie de cerinţele studioului, gurile rele vorbesc că aceste măsuri ar fi un rezultat direct al performanţei dezamăgitoare a shooter-ului RAGE, cel mai nou joc produs de id Software.

În ciuda concedierilor, Bethesda a insistat că id Software va realiza şi recrutări noi de personal calificat, care să ajute la dezvoltare şi finalizarea proiectelor actuale ale companiei. id Software lucrează în acest moment la DOOM 4, continuarea uneia dintre cele mai importante serii din istoria jocurilor video.

De altfel, id Software şi-a căpătat faima tocmai datorită titlurilor Wolfenstein şi DOOM, compania fiind considerată inventatoarea genului first person shooter. În 1996, graţie talentului programatorului John Carmack, id Software a revoluţionat din nou, prin lansarea lui Quake, primul FPS motorizat de un engine grafic complet tridimensional şi primul astfel de titlu care permitea multiplayer-ul online.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News