Top 10 gafe, care ți-au scăpat, din filme celebre. Cea din „Braveheart” e gravă

Autor: Alex Manole | 15.07.2023
Top 10 gafe, care ți-au scăpat, din filme celebre. Cea din „Braveheart” e gravă
Foto: Profimedia Images

Chiar dacă în anumite filme s-au investit zeci de milioane de dolari, tot au scăpat greșeli la editarea finală. În unele cazuri realizatorii nu au știut că au greșit sau nu au mai putut elimina erorile. De exemplu, în „Star Wars: The Empire Strikes Back” apare o greșeală pe care regizorul George Lucas nu a reușit să o scoată nici ulterior, după ce filmul a fost relansat.

Iată 10 greșeli de vestimentație din filme celebre:

1. În „Braveheart” majoritatea scoțienilor poartă kilt, deși acțiunea se petrece cu multă vreme înainte ca acest obiect vestimentar să fie purtat în Scoția.

2. În „Django Unchained” eroul poartă un model de ochelari de soare care nu apăruse încă.

3. „Saving Private Ryan” include multe scene în care se vede că parașutiștii poartă ghete de culoare neagră. Acestea au fost introduse în armata americană abia în anii 1950, iar până atunci toate ghetele erau maro.

4. În „American Hustle” un personaj poartă un model de ceas Rolex care nu exista în anii 1970, când se petrece acțiunea filmului. Ceasul a fost lansat în 2010.

5. Majoritatea soldaților englezi din „Zulu” sunt bărbieriți, deși acțiunea filmului se petrece într-o perioadă în care părul facial era purtat de majoritatea bărbaților, iar în armată era aproape un standard.

6. Jim Morrison, solistul formației „The Doors”, purta peste tot ochelari de soare Ray-Ban, variantă Aviator. Totuși, în filmul „The Doors” acesta apare în mai multe scene cu un alt model de ochelari.

7. În „Glory”, un film în care acțiunea se petrece în timpul Războiului Civil american din secolul 19, un soldat poartă un ceas digital la mână.

8. În „Star Wars: The Empire Strikes Back”, înainte să fie „înghețat” în carbonit, Han Solo poartă doar o cămașă albă. În scena următoare are și haina pe el, iar în cadrul următor aceasta dispare și reapare cămașa.

9. „The Magnificient Seven” include o scenă în care un indian Comanche are o freză „Mohawk” care nu era purtată în tribul lui, ci în altele. Această creastă era purtată de obicei de bărbații din tribul Pawnee.

10. Pe când filma o scenă pentru filmul „Mister Nanny”, în care Hulk Hogan se plimba mândru cu motocicleta pe bulevard, pe fundal se vede cum un tip oarecare și-a aruncat câinele în apă.

Sursa: Go4it

Foto: capturi din video

Urmărește Go4Games.ro pe Google News