Submersibilul dispărut în Atlantic, pilotat cu un controller de Xbox. Aici ar putea fi cheia incidentului

Autor: Adrian Popa | 20.06.2023
Submersibilul dispărut în Atlantic, pilotat cu un controller de Xbox. Aici ar putea fi cheia incidentului
Foto: captură din video (Sursa: YouTube/CBC NL - Newfoundland and Labrador)

Submersibilul care a dispărut în Oceanul Atlantic în timp ce ducea clienți la epava Titanicului este pilotat cu un controller de consolă Xbox.

Legătura cu vehiculul subacvatic a fost pierdută după o oră și 45 de minute de la începerea expediției. Submersibilul, deținut de OceanGate Expeditions, avea cinci oameni la bord. Printre aceștia se află exploratorul britanic Hamish Harding.

Submersibilul, numit Titan, este singurul din lume cu cinci locuri care poate ajunge la epava Titanicului. OceanGate Expeditions organizează expediții la faimoasa epavă încă din 2021. Un bilet poate ajunge să coste 250.000 de dolari.

Titan

Titanicul se află la o adâncime de aproape 4 km. De aceea, salvarea celor cinci oameni de la bordul The Titan este o operațiune extrem de dificilă, dacă mai sunt în viață. Submersibilul are suficient oxigen până joi.

Citește și: Vânzările jocului Iron Lung au crescut după ce a dispărut submersibilul Titan

În 2022, fondatorul companiei OceanGate Expeditions, Stockton Rush, care se află și el la bordul submersibilului dispărut, a oferit detalii despre acest vehicul subacvatic într-un reportaj realizat de CBC.

Spațiul interior este similar cu cel dintr-o dubiță de marfă. The Titan este pilotat cu un controller Bluetooth de consolă video Xbox. Rush a spus că în submersibil există mai multe controller-e de rezervă în cazul în care cel aflat în uz se defectează.

Nu este exclus ca submersibilul să fi fost pilotat de cineva fără experiență și să se fi lovit de epava pachebotului. „Este Bluetooth și îl pot da oricui”, spunea Rush despre controller, sugerând faptul că unii clienți au fost lăsați să piloteze The Titan.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News