Testează-ți cunoștințele: Știi cum se numește consola din imagine?

Autor: Alex Manole | 22.03.2023
Testează-ți cunoștințele: Știi cum se numește consola din imagine?

În 1977 debuta pe piață una dintre cele mai importante console pentru jocuri video. Cum se numea?

1. Magnavox Odyssey

2. Atari 2600

3. Atari 5200

4. Color TV-Game 6

Citește și: 600 de lei: Ce oferă televizorul smart foarte ieftin iFFALCON, disponibil la Carrefour

O versiune mai modernă a consolei.

Răspuns corect: Atari 2600

În 1977, Atari lansa Atari 2600 (cunoscută și sub numele de Video Computer System/VCS), o consolă pentru jocuri video care avea joystick-uri, cartușe cu jocuri interschimbabile și care rula jocuri color, cu sunet.

Această lansare marca începutul unei noi ere pentru jocurile video. Dispozitivul se conecta la un televizor obișnuit. Inițial au fost disponibile nouă jocuri pentru Atari 2600. Unul – inițial Combat, apoi Pac-Man – era inclus în pachet.

Succesul consolei a devenit uriaș după debutul pe platformă al jocului japonez Space Invaders. Vânzările s-au dublat, deoarece milioane de oameni au fost nerăbdători să joace acasă popularul titlu arcade, lansat în 1978.

Pe Atari 2600 au debutat apoi jocuri precum: Adventure, Asteroids, Breakout, Demon Attack, Frogger, Pac-Man și Pong. Ultimele două titluri au devenit adevărate fenomene.

Cu vânzări de peste 30 de milioane de unități, Atari 2600 este una dintre cele mai populare console video din istorie. Producția a încetat la începutul anilor 90.

Foto: Wikimedia, Shutterstock

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News