Paper Mario: The Origami King

| 19.08.2020
Paper Mario: The Origami King
Platforma: Nintendo Switch
Cerinţe minime de sistem: Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite

Precum în orice titlu Mario care se respectă, și în Paper Mario: The Origami King prințesa Peach reușește să fie răpită, de această dată alături de întregul său castel. Vinovatul este King Olly, acesta urmărind să-și îndeplinească planul malefic: transformarea întregii lumi într-o hârtie împăturită. Simpaticul erou Mario nu va fi păcălit însă, soarta întregului regat aflându-se din nou în mâinile sale.

Una dintre abilitățile noi ale lui Mario din acest joc este 1000-Fold Arms, cu ajutorul căreia eroul își poate extinde brațele și interacționa cu mediul înconjurător, comprimându-l sau lărgindu-l după nevoie, “cojind” anumite straturi pentru a descoperi locații ascunse sau a pentru a rezolva puzzle-uri.

Paper Mario: The Origami King aduce și un nou sistem de luptă, Mario, aliații și inamici săi fiind plasați în interiorul unui soi de inel rotativ, acțiunile desfășurându-se pe ture. Iar pentru a face față acestor amenințări, Mario va putea apela la aliați imprevizibili, precum Olivia, sora regelui Olly, sau chiar Bowser, inamicul său de-o viață.

Paper Mario: The Origami King este disponibil în exclusivitate pentru Nintendo Switch.

Părţi pozitive
  • lumea în detaliu din Origami King îți dă impresia unor diorame la care s-a lucrat mii de ore
  • umorul personajelor și dialogurile spumoase, care amintesc de replicile din Simpsons, pe care n-ai fi crezut că le vei găsi într-un joc Mario.
  • povestea ciupercuțelor, personaje adorabile și excelent detaliate
  • creativitatea: pentru simțul minunii, design-urile luminoase, colorate și imaginative, factorul distractiv pur
Părţi negative
  • încercarea de a fi RPG convențional, dar care eșuează din lipsă de elemente specifice
  • sistemul de luptă: o abordare complet diferită a luptelor care s-a dovedit plictisitoare
  • probleme de accesibilitate: pe un Nintendo Switch Lite va trebui să întorci consola pe toate părțile pentru a desface un poster de pe perete
Urmărește Go4Games.ro pe Google News
Articole despre Paper Mario: The Origami King