Gamerii, în competiție cu studentele la medicină, pe Twitch. Conținutul, tot mai popular

Autor: Adrian Popa | 02.02.2022
Gamerii, în competiție cu studentele la medicină, pe Twitch. Conținutul, tot mai popular
Foto: Shutterstock

Un nou tip de conținut, numit „study with me”/„studiază cu mine”, capătă popularitate pe Twitch și alte platforme de streaming video. Tinere studente, în general la medicină, transmit live momentele în care învață pentru examene.

Timp de o oră, Belen, care are contul @Thewintergallery pe Twitch, studiază „în direct”, iar mii de oameni o privesc. O dată pe oră, tânăra de 21 de ani întrerupe studiul și intră în contact cu fanii ei, timp de 15 minute.

Studenta la medicină face acest lucru de un an, iar uneori este privită concomitent de 6.000 de utilizatori ai platformei de streaming cunoscută în special pentru conținutul legat de jocurile video.

Belen nu face acest lucru pentru bani. Până acum a câștigat doar aproximativ 280 de dolari din această activitate.

„Cel mai bun lucru îl reprezintă oamenii, comunitatea care s-a creat. Mi-am făcut o mulțime de prieteni, chiar din Mexic, Argentina și Costa Rica. Studiem împreună și luăm pauze împreună pentru a discuta despre noi”, a explicat ea, pentru Business Insider.

Ana Blanca, tot studentă la medicină, are 44.000 de fani pe Twitch. Ea câștigă între 1.100 și 1.700 de dolari pe lună din această activitate.

„Am preferat mereu să studiez de acasă. Acesta este un mod în care pot face acest lucru având companie”, a spus tânăra din Spania.

Trendul „study with me” a apărut în pandemie, când multe biblioteci și spații de studiu au fost închise. Astfel, studenții nevoiți să stea acasă au căutat noi modalități de a se conecta și de a studia împreună cu alți oameni ca ei.

CITEȘTE ȘI:

Jurnalistă, despre Tencent: Ar fi vrut „sâni mai mari” și „fără negri” într-un film

Un tânăr și-a rupt gâtul în timp ce folosea un headset VR

Urmărește Go4Games.ro pe Google News