De la șomaj, la dezvoltarea propriului joc: Crossing Borders, realizat de un român de unul singur, este aproape de lansare

Autor: Adrian Popa | 03.07.2023
De la șomaj, la dezvoltarea propriului joc: Crossing Borders, realizat de un român de unul singur, este aproape de lansare

Un utilizator de Reddit a povestit cum a reușit să se mobilizeze într-o perioadă dificilă pentru el și să dezvolte propriul joc video, Crossing Borders.

În urmă cu aproximativ un an, membrul comunității r/Jocuri, pe numele real Sebastian Pavel, era șomer. A lucrat în domeniul IT, mai exact în dezvoltarea de software și suport tehnic. Se simțea „descurajat și fără speranță” în căutarea unui loc de muncă. În decembrie 2022, însă, tânărul, acum în vârstă de 23 de ani, a decis să facă ceva și a început să lucreze la propriul joc video, deși nu avea deloc experiență în domeniu.

Așa a început proiectul Crossing Borders. Pavel a declarat pentru Go4games că a folosit, pentru acest proiect, banii obținuți din freelancing și economiile pe care le avea înainte să-și piardă locul de muncă.

„Această experiență a fost o mărturie a resursei mele interioare și a voinței de a face ceva semnificativ. (…) Crossing Borders este o aventură emoționantă, plină de secrete și auto-descoperire”, spune Pavel.

„Acțiunea jocului se petrece în România comunista, dar e mai mult fictivă, nu este inspirată exact după istoria României cu comunismul. Ar trebui, totuși, să inspire cel puțin un sentiment nostalgic”, a adăugat dezvoltatorul.

Jocul poate fi salvat în wishlist pe Steam. În Crossing Borders, personajul principal, un tânăr disperat, pleacă într-o aventură periculoasă. El încearcă să traverseze ilegal granița, pentru o șansă la o viață mai bună. „Este o poveste despre dragoste și supraviețuire”, potrivit dezvoltatorului.

Pentru a reuși, jucătorul trebuie să ia decizii dificile și să suporte consecințele acestora. În același timp, trebuie să navigheze printre-un teren periculos și să evite grănicerii.

Sebastian Pavel a publicat și un teaser pentru joc. Crossing Borders poate fi terminat într-un interval cuprins între 30 de minute și o oră. Acesta nu este, însă, un handicap. Sunt jocuri foarte scurte, precum It Comes In Waves, care sunt foarte apreciate.

Titlul va costa, potrivit dezvoltatorului, între 5 și 10 euro. Jocul, care țintește pasionații de titluri precum Journey, Firewatch și The First Tree, ar urma să fie disponibil și pentru Steam Deck.

Crossing Borders – teaser:

Foto: crossingbordersgame.com

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News