Avertisment pentru părinți: Incident tulburător petrecut în Roblox, povestit de o actriță

Autor: Adrian Popa | 27.12.2022
Avertisment pentru părinți: Incident tulburător petrecut în Roblox, povestit de o actriță

Actrița britanică Claire Jane Sweeney susține că fiul său de 9 ani a fost abordat pe platforma Roblox de un escroc.

Ea spune că cineva l-a îndemnat pe copil să meargă la poșeta mamei lui, să ia de acolo cardul, iar apoi să îi spună numerele. „Roblox pare să fie un loc periculos pentru copii”, a scris Sweeney pe Twitter.

Din fericire, în acest caz copilul i-a spus mamei lui ce îi cerea infractorul respectiv.

În acest context, actrița i-a îndemnat pe părinți să intre în setările jocului și să aleagă, pentru chat, opțiunea „doar prieteni” (friends only). După ce este activată, copii vor putea fi contactați doar de utilizatorii care sunt în lista lor de prieteni.

Citește și: Pe acestea le puteți da cadou de Crăciun: Cele mai bune 10 jocuri din 2022, potrivit Metacritic

Platforma este folosită de foarte mulți copii, deși Common Sense Media consideră că vârsta minimă pentru Roblox, cu setările implicite, este de 13 ani. De exemplu, în SUA 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani folosesc platforma.

Roblox

„Roblox poate fi sigur pentru copiii mai mici doar dacă sunt activate restricțiile de cont, iar părinții acordă o atenție deosebită activităților copiilor lor pe platformă”, transmite Common Sense Media, care analizează diverse servicii pentru a vedea pentru ce vârstă sunt recomandate.

Din cauza faptului că cei mici nu sunt monitorizați de părinți în Roblox, cazurile în care copii au cheltuit sume foarte mari în Roblox sunt nenumărate. De exemplu, în 2021 o fată de 11 ani din Marea Britanie a cheltuit 2.400 de lire sterline (2.700 de euro) în joc.

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News