Axie Infinity a înregistrat vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari

Autor: Adrian Popa | 23.02.2022
Axie Infinity a înregistrat vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari

Axie Infinity, unul dintre cele mai populare jocuri de tip play-to-earn, a înregistrat vânzări de NFT-uri în valoare de peste 4 miliarde de dolari, potrivit firmei CryptoSlam. Aceasta este acum cea mai populară colecție de NFT-uri din lume.

În Axie Infinity jucătorii colecționează, înmulțesc, cresc, tranzacționează și folosesc în lupte creaturi numite „axie”, care sunt digitalizate ca NFT-uri. Cel mai scump axie vândut până acum a costat peste 800.000 de dolari.

Majoritatea banilor ajung în buzunarele jucătorilor. Dezvoltatorul jocului, compania Sky Mavis, percepe un comision de 4,25% din fiecare tranzacție.

Axie Infinity va putea fi jucat gratuit

Peste 2,7 milioane de utilizatori au fost activi în ultima lună în jocul Axie Infinity, dar dezvoltatorii doresc să atragă și mai mulți jucători. Sky Mavis a anunțat că va trece la modelul free-to-play, care le va permite celor interesați să încerce jocul fără a cheltui bani. Aceștia vor primi monștri axie gratuiți, dar care nu sunt NFT-uri și nu vor putea fi vânduți.

Citește și: Ce sunt jocurile blockchain și de ce unii cred că reprezintă viitorul gamingului?

La momentul actual, pentru a juca Axie o persoană trebuie să cumpere trei NFT-uri. Acestea au ajuns la un moment dat să coste, anul trecut, peste 600 de dolari. La momentul actual, cel mai ieftin axie costă 24 de dolari.

Pentru jucătorii din statele emergente care nu își permit să plătească pentru a intra în joc sunt disponibile „bresle”, precum Yield Guild Games. Prin intermediul lor proprietarii de creaturi din joc le închiriază altor jucători NFT-urile lor, iar profiturile înregistrate sunt împărțite.

Jucătorii pot câștiga bani și în alte moduri în Axie Infinity. Prin participarea la lupte primesc Smooth Love Potion (SLP), criptomoneda din joc. Token-urile pot fi ulterior transformate în bani reali sau folosite pentru cumpărarea de noi creaturi axie. Monede virtuale SLP vor putea fi câștigate, după debutul modelului free-to-play, și de jucătorii care nu dețin NFT-uri.

Sursa: Business Insider

Urmărește Go4Games.ro pe Google News