BMW a lansat prima sa serie de mașini care vin cu platformă de gaming AirConsole

Autor: Adrian Popa | 26.05.2023
BMW a lansat prima sa serie de mașini care vin cu platformă de gaming AirConsole

BMW Group a prezentat prima sa serie de mașini care vin cu platforma de gaming AirConsole la bord. Este vorba de noua Serie 5.

Șoferul și pasagerii vor putea juca jocuri casual în mașină, dar doar atunci când vehiculul staționează. Este o modalitate agreabilă de petrecere a timpului atunci când vehiculul se încarcă, de exemplu.

AirConsole va ajunge și în alte automobile BMW. Acesta este un serviciu de gaming în cloud din Elveția. Pentru a se juca, utilizatorii au nevoie de un smartphone, care este folosit pe post de controller. Conexiunea dintre telefon și mașină se face prin scanarea unui cod QR afișat pe display-ul vehiculului. Aplicația AirConsole suportă mai mulți jucători conectați simultan.

Într-o primă fază, în mașinile BMW vor fi disponibile 15 jocuri, din categorii precum: curse, sporturi, simulatoare, strategie, puzzle și quiz. Exemple sunt Go Kart Go, Golazo, Music Guess sau Overcooked. Selecția de titluri va fi extinsă treptat.

Cu ocazia anunțului, BMW a prezentat și o ediție de mașină electrică i5 cu un „look” de gaming. Pixelii mari de pe automobil sunt un omagiu adus jocurilor retro, iar schema de culori este inspirată de diverse titluri disponibile pe platforma AirConsole. Nu știm dacă acest BMW i5 va putea fi achiziționat de clienți.

Foto: BMW

Ne puteți urmări și pe pagina oficială de Facebook!

Urmărește Go4Games.ro pe Google News