Copiii golesc cardurile părinților pe site-uri de pariuri pentru jocuri video

Autor: Adrian Popa | 09.11.2020
Copiii golesc cardurile părinților pe site-uri de pariuri pentru jocuri video
Foto: Pixabay

Unii copii au găsit o modalitate prin care își pot transofrma pasiunea pentru jocuri video în profit. Sau pierderi. Astfel, minorii plasează pariuri legate de „Fortine” și alte jocuri pe site-uri dedicate, pe care restricțiile legate de vârstă sunt relaxate.

Platformele respective le permit utilizatorilor să plătească între 1 și 500 de dolari pentru a juca „Fortnite” sau „Call of Duty” cu străini sau împotriva lor înșiși, pariind pe rezultat.

Citește și: Amazon vrea să forțeze gamerii „toxici” să joace pe aceleași servere

Numărul acestor site-uri a explodat în timpul pandemiei, potrivit unei investigații realizate de publicația Business Insider.

Zeci de mii de dolari pierduți pariind pe jocuri video

Avocatul Ryan Morrison, din New York, a declarat că a fost contactat de părinți ai căror copii au cheltuit bani pe astfel de site-uri. În unel cazuri, minorii au pierdut zeci de mii de dolari.

Business Insider a evaluat patru astfel de platforme: Players’ Lounge, Play One Up, UMG și CMG.

Citește și: Răzbunarea unei tinere pe fostul iubit infidel va dura 17 ani

Niciunul dintre aceste site-uri nu este consistent în procesul de verificare a vârstei, potrivit publicației.

În primul rând, platformele le cer utilizatorilor să confirme că au cel puțin 18 ani. Apoi, fiecare ia o serie de măsuri diferite. De exemplu, Players’ Lounge cere un selfie, dar unii adolescenți arată ca niște persoane mature, așa că măsura nu este una sigură.