Copiii golesc cardurile părinților pe site-uri de pariuri pentru jocuri video

Autor: Adrian Popa | 09.11.2020
Copiii golesc cardurile părinților pe site-uri de pariuri pentru jocuri video
Foto: Pixabay

Unii copii au găsit o modalitate prin care își pot transofrma pasiunea pentru jocuri video în profit. Sau pierderi. Astfel, minorii plasează pariuri legate de „Fortine” și alte jocuri pe site-uri dedicate, pe care restricțiile legate de vârstă sunt relaxate.

Platformele respective le permit utilizatorilor să plătească între 1 și 500 de dolari pentru a juca „Fortnite” sau „Call of Duty” cu străini sau împotriva lor înșiși, pariind pe rezultat.

Citește și: Amazon vrea să forțeze gamerii „toxici” să joace pe aceleași servere

Numărul acestor site-uri a explodat în timpul pandemiei, potrivit unei investigații realizate de publicația Business Insider.

Zeci de mii de dolari pierduți pariind pe jocuri video

Avocatul Ryan Morrison, din New York, a declarat că a fost contactat de părinți ai căror copii au cheltuit bani pe astfel de site-uri. În unel cazuri, minorii au pierdut zeci de mii de dolari.

Business Insider a evaluat patru astfel de platforme: Players’ Lounge, Play One Up, UMG și CMG.

Citește și: Răzbunarea unei tinere pe fostul iubit infidel va dura 17 ani

Niciunul dintre aceste site-uri nu este consistent în procesul de verificare a vârstei, potrivit publicației.

În primul rând, platformele le cer utilizatorilor să confirme că au cel puțin 18 ani. Apoi, fiecare ia o serie de măsuri diferite. De exemplu, Players’ Lounge cere un selfie, dar unii adolescenți arată ca niște persoane mature, așa că măsura nu este una sigură.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News