Cum va încerca din nou Microsoft să convingă gamerii să treacă la Windows 11

Autor: Adrian Popa | 13.02.2023
Cum va încerca din nou Microsoft să convingă gamerii să treacă la Windows 11
Foto: Pexels

Microsoft intenționează să introducă în sistemul de operare Windows 11 suport nativ pentru accesoriile și perifericele de gaming cu lumini RGB.

Astfel, gamerii vor putea controla luminile de pe anumite dispozitive fără a mai instala software-ul dedicat.

Noua caracteristică a fost observată de un utilizator de Twitter într-o versiune de teste publică a sistemului de operare. Într-o secțiune dedicată din setări utilizatorii pot controla luminozitatea LED-urilor, efectele luminoase, viteza acestora și culorile. Există și o setare care sincronizează luminile tuturor perifericilor compatibile cu accent color-ul folosit de utilizator în Windows.

Noua caracteristică va fi utilă, probabil, pentru perifericele mai puțin avansate, care pe lângă un sistem RGB nu oferă prea multe opțiuni de personalizare. Însă pentru un mouse avansat de gaming, de la SteelSeries sau Logitech G, majoritatea utilizatorilor vor descărca în continuare aplicațiile dedicate, care permit programarea butoanelor sau alegerea nivelului DPI optim.

Citește și: Microsoft: Dacă modifici aceste 2 setări în Windows 11, jocurile vor merge mai bine

Microsoft nu a anunțat public noua caracteristică, dar este posibil ca ea să ajungă în sistemul de operare în a doua parte a acestui an.

Windows 11 va primi în curând și suport pentru widget-uri de aplicații third-party. Printre acestea se numără Messenger și Spotify.

Totodată, aplicația Notepad va primi tab-uri, iar programul File Explorer va fi redesenat.

În ianuarie, procentul utilizatorilor de Steam care foloseau sistemul de operare Windows 11 era de 29%.

La nivel mondial, cota de piață a noului sistem de operare de la Microsoft era, în prima lună a anului, de 18,13%, potrivit StatCounter. Windows 10 era în continuare cea mai populară platformă, cu o cotă de piață de 68,75%.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News