Dezvoltatorii jocului video Cyberpunk 2077 sunt acuzați de transfobie

Autor: Loredana Toma | 08.12.2020
Dezvoltatorii jocului video Cyberpunk 2077 sunt acuzați de transfobie
Foto: captură din video

Primele review-uri la Cyberpunk 2077 sunt disponibile, iar unii dintre cei care au testat jocul acuză dezvoltatorii de transfobie.

Mai precis, unii dintre cei care au primit acces la joc au criticat faptul că portretizarea caracterelor trans nu este deloc progresivă. Nu le-a plăcut cum dezvoltatorul jocului, studio-ul CD Projekt Red (CDPR), a ales sa reprezinte identitatea trans.

Potrivit criticilor, transfobia este evidentă încă de la începutul jocului, de cum intri în meniul care permite crearea personajului. Acolo, detaliile sunt atât de minuțioase încât jucătorii pot alege chiar și forma și mărimea organelor genitale ale personajelor. Totuși, genul acestora este stabilit după voce și nu după organele genitale.

Așadar, vocile mai joase sunt masculine, iar cele mai înalte feminine și de aici s-a propagat ideea că genul personajelor poate fi identificat după anumite trăsături.

Citește și: Cyberpunk 2077 – primele impresii: debut promițător în Night City

Concluzia a venit prin comparația cum că într-un joc cu adevărat prietenos cu persoanele trans, genul personajelor este la libera alegere a jucătorului, independent de alte trăsături.

Un review complet și corect al Cyberpunk 2077 este o treabă complicată

Totodată, jocul este unul masiv, așa că este complicat pentru orice specialist sau gamer să facă un review clar în legătură cu reprezentarea LGBTQ. Majoritatea personajelor sunt, însă, cisgene și heterosexuale.

Cyberpunk 2077 prezintă, însă, o societate anormală, nu una aspirațională, spun alte persoane.

O întreagă tevatură a pornit și pe contul de social media al CDPR de la o postare, mai mult în spirit de glumă transfobică. „Ghiciți genul personajelor?”, au întrebat dezvoltatorii.

După ce s-au primit o mulțime de comentarii, producătorii au postat o explicație cum că nu au vrut să jignească pe nimeni în niciun fel, dar au continuat cumva cu postări cam ușor agresive care, ulterior, au fost făcute dispărute.

Sursa: CBR.com

Urmărește Go4Games.ro pe Google News