Assassin’s Creed 4: Black Flag primeşte suport NVIDIA PhysX

| 19.12.2013
Assassin's Creed 4: Black Flag primeşte suport NVIDIA PhysX

Când vine vorba de jocurile seriei Assassin’s Creed, versiunile de PC sunt tratate de Ubisoft ca un soi de oi negre ale familiei. De cele mai multe ori întârziate faţă de ediţiile de console, trase în jos de protecţii DRM dubioase sau de optimizări ce lasă de dorit, jocurile Assassin’s Creed nu prea fac casă bună cu PC-ul. Din păcate, nici Assassin’s Creed IV: Black Flag nu se abate de la această regulă.

După ce a fost amânat faţă de lansarea iniţială de pe Xbox 360 şi PlayStation 3, Assassin’s Creed IV: Black Flag a fost lansat pe PC cu o optimizare îndoielnică, utilizatorii raportând probleme de framerate chiar şi pe sistemele mai puternice. Nu ajută nici faptul că DLC-ul single player Freedom Cry a fost amânat în ultima clipă pentru PC, acesta fiind deja lansat pe celelalte platforme.

În schimb, utilizatorilor de PC ce deţin o placă video NVIDIA le-au fost oferite opţiuni grafice suplimentare, umbre şi lumini îmbunătăţite sau antialiasing TXAA. Ultimul feature de pe această listă, adăugat prin intermediul unui update, este suportul pentru NVIDIA PhysX, noi efecte de particule fiind implementate prin intermediul astfel. Arată mai bine decât originalul? Judecaţi singuri privind clipul de mai jos.

Assassin’s Creed IV: Black Flag a fost lansat pentru PC pe 22 noiembrie 2013.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News