Google Chrome migrează către jocuri

| 28.11.2011
Google Chrome migrează către jocuri

În cadrul conferinţei Develop ţinute pe 24 noiembrie în oraşul britanic Liverpool, Paul Kinlan de la Google a făcut câteva anunţuri extrem de importante despre viitorul browser-ului Google Chrome.

Google ChromeAstfel, conform lui Kinlan, Chrome, o adevărată vedetă a scenei Internetului modern, cu cote de piaţă în continuă creştere faţă de principalii concurenţi (Firefox şi Internet Explorer), va primi în 2012 un update care-i va adăuga suport nativ pentru dispozitive USB. În această categorie sunt incluse camerele video de tipul webcam, microfoanele şi, nu în ultimul rând, gamepad-urile pentru PC, toate acestea urmând a fi recunoscute direct de browser, fără a necesita instalarea de plug-in-uri sau extensii suplimentare.

Pe lângă posibilitatea de a naviga pe Internet direct de pe canapea, suportul pentru gamepad-uri, cumulat cu posibilităţile oferite de WebGL, HTML5, Flash (Unreal Engine 3 tocmai a făcut pasul şi în această direcţie) sau noul WebRTC (o tehnologie open source dedicată streaming-ului video) pot transforma Google Chrome într-o veritabilă platformă de gaming, atât prin metode tradiţionale, cât si prin intermediul streaming-ului, precum mai cunoscutul OnLive.

Tags:
Urmărește Go4Games.ro pe Google News