GTA V, listat de magazine şi pentru PC

| 21.01.2013
GTA V, listat de magazine şi pentru PC

În urma anunţului conform căruia Grand Theft Auto V urmează să fie lansat doar pentru PlayStation 3 şi Xbox 360, deţinătorii de PC-uri au stârnit un nou val de revolte, pornind o petiţie online ce a strâns deja peste 140 000 de semnături.

Surpriza a venit atunci când numeroase magazine online (printre care şi ramurile europene ale consacratului Amazon) au început să listeze pentru precomandă şi o versiune de PC a lui Grand Theft Auto V. Mai mult, chiar şi magazinele româneşti de profil oferă o asemenea opţiune, versiunea de PC a lui GTA V având un preţ mai bun decât cele pentru console şi aceeaşi perioadă de lansare: martie 2013.

Totuşi, până în acest moment, Rockstar Games nu a confirmat existenţa unei eventuale versiuni de PC a lui GTA V, jocul fiind anunţat până în acest moment doar pentru cele două console listate mai sus. De asemenea, deşi cei de la Rockstar au menţionat că GTA V va fi lansat în primăvara anului curent, o apariţie în martie este foarte puţin probabilă.

De ce? Atât Rockstar Games, cât şi 2K Games sunt publisheri ce ţin de aceeaşi companie-mamă: Take Two Interactive. Iar cei de la 2K Games deja au anunţat că BioShock Infinite, shooter-ul celor de la Irrational Games, va fi lansat pe 26 martie 2013. Take Two, în încercarea de a obţine maximum de profit posibil de urma acestor două jocuri (GTA V şi BioShock Infinte), nu le va programa pentru aceeaşi lună, evitând astfel ca unul dintre titluri să canibalizeze vânzările celuilalt.

Cel mai probabil, la fel ca în cazurile titlurilor Grand Theft Auto mai vechi, şi GTA V va fi lansat pe PC. Însă în niciun caz în martie şi probabil nu în acelaşi timp cu versiunile pentru console. Cel mai probabil, GTA V va fi lansat şi pe PC în a doua jumătate a acestui an.

Grand Theft Auto V este aşteptat în această primăvară, pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

GTA5

Urmărește Go4Games.ro pe Google News