Hotel din Amsterdam, nemulțumit că apare în Call of Duty: Modern Warfare II

Autor: Adrian Popa | 01.11.2022
Hotel din Amsterdam, nemulțumit că apare în Call of Duty: Modern Warfare II

Un hotel din Amsterdam, care apare în Call of Duty: Modern Warfare II, ar putea da publisherul și dezvoltatorul jocului, compania Activision Blizzard, în judecată.

Conservatorium Hotel apare în noul CoD cu numele „Breenbergh”, dar clădirea din joc este foarte asemănătoare cu cea reală.

Dacă alte organizații s-ar bucura de publicitatea generată de un astfel de incident, reprezentanții hotelului olandez nu sunt încântați de situație. „Nu susținem jocurile care par să încurajeze folosirea violenței. Jocul nu reflectă în niciun fel valorile noastre de bază și regretăm implicarea noastră aparentă și nedorită”, a declarat Roy Tomassen, managerul Conservatorium, pentru publicația De Volkskrant.

Hotelul de cinci stele, la care o cameră costă 1.000 de dolari pe noapte, analizează acum pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a nu rămâne în joc.

Citește și: John Carpenter, maestrul filmelor horror, ar vrea să regizeze un film bazat pe acest joc video

Clădirea din Amsterdam, care a fost în secolul 19 o bancă, apare atât în modul singleplayer din Call of Duty: Modern Warfare II, cât și într-o hartă din modul multiplayer.

În Europa, arhitectura este acoperită de legile privind drepturile de autor, așa că este foarte posibil ca Activision Blizzard să fie nevoită să elimine hotelul din joc.

Un scandal similar a fost declanșat în trecut de includerea Catedralei din Manchester în jocul video Resistance: Fall of Man din 2006. În cazul respectiv, publisherul Sony și-a cerut scuze de la Biserica Anglicană. Incidentul a generat creșterea vânzărilor jocului de PlayStation 3 în Marea Britanie.

Imagine din jocul The Store Is Closed.

Totodată, Ikea este deranjată de apariția în titlul indie The Store Is Closed a unui magazin și a unor elemente de branding care seamănă cu cele pe care le deține gigantul. Suedezii i-au cerut dezvoltatorului să facă anumite modificări în jocul care nu a fost încă lansat.

Sursa: Kotaku

Urmărește Go4Games.ro pe Google News