MGS Rising devine Metal Gear Rising: Revengeance

| 13.12.2011
MGS Rising devine Metal Gear Rising: Revengeance

În cadrul conferinţei de presă ţinute de Microsoft la E3 2009, vestitul game designer Hideo Kojima a anunţat o nouă iteraţie a seriei Metal Gear Solid, intitulată MGS: Rising. De această dată, nu mai era vorba de aventurile lui Solid Snake, eroul noului Rising fiind Raiden, unul dintre personajele principale din Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty.

Mai mult, noul joc abandona reţeta de stealth shooter folosită în titlurile anterioare ale seriei în favoarea unei formule mult mai dinamice, bazate pe acţiune non-stop. Una dintre cele mai interesante caracteristici ale jocului era posibilitatea ca cyborg-ul Raiden să secţioneze inamicii şi mediu înconjurător cu ajutorul sabiei sale de ninja.

Ulterior însă, Kojima Productions au început să devină din ce în ce mai secretoşi în ceea ce priveşte MGS Rising, gurile rele vorbind de faptul că Hideo Kojima a abandonat complet acest proiect. Legendarul game designer şi-a făcut însă apariţia în cadrul show-ului Video Game Awards 2011, unde a dezvaluit noua direcţie în care va merge seria Metal Gear.

Într-adevăr, Kojima şi echipa sa au dorit să renunţe la MGS Rising, nefiind multumiţi de modul în care jocul prindea formă. Salvarea a venit din partea studioului Platinum Games (Madworld, Bayonetta, Vanquish), care a preluat proiectul, l-a modificat şi l-a adus şi mai aproape de lansare. Cu această ocazie, jocul a suferit şi o schimbare de nume, noul său titlu fiind Metal Gear Rising: Revengeance, Kojima insistând să se renunţe la sufixul Solid, care ar fi putut crea confuzie în rândurile fanilor personajului Solid Snake.

Tot în cadrul VGA 2011 şi-a făcut debutul şi noul trailer pentru Metal Gear Rising: Revengeance, a cărui versiune extinsă o puteţi urmări mai sus. După cum se poate vedea, mecanica de secţionare a inamicilor a fost păstrată, Platinum agăugând jocului elemente caracteristice mai vechilor lor producţii (bătălii de proporţii epice, viteză exagerată etc.).

Din păcate, această preluare a proiectului Metal Gear Rising de către Platinum Games are şi o consecinţă mai puţin plăcută: MGR: Revengeance va fi lansat în 2012 doar pentru PlayStation 3 şi Xbox 360, deşi iniţial fusese anunţată şi o variantă de PC.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News