O postare virală arată cât de departe a ajuns gamingul astăzi (FOTO)

Autor: Adrian Popa | 17.11.2021
O postare virală arată cât de departe a ajuns gamingul astăzi (FOTO)

În urmă cu câțiva ani, ca să joci „Crysis” sau „Red Dead Redemption” aveai nevoie de o platformă hardware avansată, cu preț pe măsură. Astăzi, aproape oricine are acces la titluri cu cerințe de sistem ridicate.

Acest lucru este posibil datorită gamingului în cloud. De exemplu, orice persoană are un computer (Mac, PC sau Chromebook) cu cel puțin 4 GB memorie RAM și o conexiune decentă la internet poate folosi serviciul de streaming de jocuri Nvidia GeForce Now.

O postare făcută pe grupul r/Gaming de Reddit ilustrează foarte bine avantajele acestor platforme. Utilizatorul u/Veehxia a arătat cum a rulat un joc de PlayStation 2 („GTA: San Andreas”), folosind un controller de PlayStation 4, pe un laptop Mac, prin intermediul serviciului de streaming Xbox Cloud Gaming. Pare incredibil, dar este adevărat.

Utilizatorii de Mac pot accesa platforma Microsoft fie prin browser-ul Chrome, fie prin intermediul aplicației Xbox de Windows rulată prin Parallels.

Viitorul gamingului este deja aici?

Mulți experți cred că acesta este viitorul gamingului și că în cele din urmă platformele – PC, PS, Xbox etc. – vor dispărea. Samsung, de exemplu, intenționează să lanseze propriul serviciu de streaming de jocuri video pe televizoarele sale high-end cu sistem de operare Tizen.

Gigantul din Coreea de Sud intră pe o piață deja aglomerată, unde activează giganți precum Nvidia (GeForce Now), Google (Stadia), Microsoft (Xbox Cloud Gaming), Amazon (Luna) sau Sony (PS Now).

Potrivit firmei de cercetare Markets and Markets, piața de gaming în cloud va atinge o valoare de 3,1 miliarde de dolari în 2024, față de 306 milioane de dolari în 2019.

CITEȘTE ȘI:

O marcă apreciată de televizoare va oferi suport pentru Google Stadia și GeForce Now

Xbox primește un nou browser Edge, compatibil cu Google Stadia și Discord web

Urmărește Go4Games.ro pe Google News