Origin va începe distribuţia de titluri non-Electronic Arts

| 28.10.2011
Origin va începe distribuţia de titluri non-Electronic Arts

Origin a fost conceput ca un serviciu de distribuţie digitală dedicat jocurilor de PC publicate de Electronic Arts. Atât de mare a fost încrederea publisherului în acest nou proiect, încât a hotărât să renunţe la publicarea anumitor titluri importante ale companiei – Crysis 2, Dragon Age 2 etc. – prin intermediul Steam, cel mai popular canal de distribuţie digitală. Mai mult, noile jocuri de PC ale companiei (începând cu Battlefield 3), vor necesita instalarea clientului Origin (şi un cont valid pentru acesta) pentru a rula.

Însă lucrurile sunt pe cale să ia amploare în ceea ce priveşte viitorul platformei Origin: Electronic Arts tocmai a anunţat că s-au încheiat parteneriate cu alţi publisheri, prin intermediul cărora şi titlurile acestora vor începe sa fie distribuite prin intermediul Origin. Pentru început, este vorba de Capcom, THQ şi Warner Bros. Interactive.

Origin

Distribuţia jocurilor publicate de aceste companii va începe în cursul lunii noiembrie cu două dintre cele mai importante titluri ale acestui sfârşit de an: Batman: Arkham City pentru PC (Warner Bros.) şi Saints Row: The Third (THQ).

În acest moment, Origin se poate lăuda cu un număr de 6 milioane de utilizatori, care au acces la o librărie de peste 100 de titluri marca Electronic Arts, ce pot achiziţionate, descărcate şi jucate. Spre comparaţie, în luna septembrie, Steam înregistra 35 de milioane de utilizatori şi o ofertă de peste 1800 de jocuri.

Urmărește Go4Games.ro pe Google News