Realitatea virtuală dusă la extrem în The Elder Scrolls 5: Skyrim

| 06.02.2014
Realitatea virtuală dusă la extrem în The Elder Scrolls 5: Skyrim

Realitatea virtuală este un vis la care gamerii visează de mai bine de două decenii. Din păcate, până acum nu au existat mijloacele corespunzătoare de a transpune mecanicile unui joc complex într-o schemă de control care într-adevăr să funcţioneze într-un asemenea mediu.

Încet-încet, aceste limitări dispar văzând cu ochii, un exemplu fiind The Elder Scrolls V: Skyrim jucat cu dispozitivul pe care-l puteţi urmări în clipul de mai jos. Este vorba despre o combinaţie între un headset Oculus Rift (casca VR cu un field of view suficient de mare pentru a asigura o experienţă mulţumitoare în jocuri), un Cyberith Virtualizer (un soi de bandă de alergat multidirecţională care detectează şi săriturile sau momentele în care utilizatorul este aşezat pe vine) şi două simple controllere Wiimote.

Cyberith Virtualizer va fi disponibil în curând, fără a fi comunicat încă preţul la care se va comercializa un asemenea dispozitiv. Totuşi, Tuncay Cakmak, CEO al celor de la Cyberith, a declarat pentru Eurogamer că un asemenea gadget va fi accesibil pentru cei care îşi permit un PC dedicat jocurilor video.

Skyrim

Urmărește Go4Games.ro pe Google News